«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 19:52:32

Головна » 2009 » Квітень » 2 » Закарпатська обласна влада пропонує передати видачу дозволів на корисні копалини місцевого значення обласним державним адміністраціям



Закарпатська обласна влада пропонує передати видачу дозволів на корисні копалини місцевого значення обласним державним адміністраціям
12:05:13
За період з 2005 до 2008 років обласною радою було прийнято 84 рішень щодо надання погодження на отримання ліцензії на користування надрами. Загалом до Міністерства охорони навколишнього природного середовища було подано більше 80 пакетів документів. Проте, на сьогодні прийнято лише 40 рішень на отримання ліцензій, половина пакетів документів й досі не розглядалися. Складається враження, що урядовці навмисне затягують з прийняттям відповідних рішень.
 
Закарпатська область багата надрами, які можна застосувати як енергоносії, зокрема це стосується бурого вугілля та термальних вод. Але через бюрократичні перепони з боку уряду чимало проектів з застосування альтернативних енергоносіїв в нашій області не можливо реалізувати. До прикладу, ТОВ "Лігніт" – єдине в Закарпатській області підприємство, що видобуває буре вугілля. Отримало погодження Закарпатської обласної ради від 25.07.08 року, одразу подало повний пакет документів в Мінприроди та не отримало ліцензію на користування надрами. Два  підприємств з Берегівського та одне з Рахівського районів вже більше двох років очікують на дозвіл розробку та використання термальних вод.
 
Основною перепоною на шляху розвитку гірничодобувних підприємств є занадто складна, не ефективну, бюрократична процедура отримання спеціальних дозволів на користування надрами, в тому числі і на родовища корисних копалин місцевого значення, що затверджується щорічними постановами Кабінету Міністрів України, які приймаються із запізненнями та суттєвими змінами.
 
Нині навіть діючі підприємства не можуть вчасно отримати продовження дії ліцензії на користування надрами, і, як наслідок, змушені зупинити свою діяльність. Так, не перший десяток років працює кар’єр «Трибушани» на Рахівщині. І навіть після двох рішень судів не може домогтися продовження ліцензії.
 
Можна назвати ряд підприємств, які планували будівництво туристичних комплексів на базі родовищ мінеральних вод Закарпаття. Отримавши погодження обласної ради більше року тому, не можуть вчасно отримати спеціальні дозволи від Кабінету Міністрів,  через що змушені зупинити свої інвестиційні проекти. За кожним поданим в уряд пакетом документів стоїть колектив виробничого підприємства, яке сплачує податки, сприяє соціально-економічному розвитку певного населеного пункту. Загалом 40 підприємств області не можуть проводити виробничу діяльність через зволікання у видачі ліцензій.
 
Після відповідного аналізу виконання рішень, прийнятих у сфері надрокористування, обласна державна адміністрація  звернулася до Президента України з проханням дати доручення Кабінету Міністрів щодо прискорення процедури надання спеціальних дозволів на користування надрами. Обласна влада також пропонує розглянути  можливість надання повноважень щодо видачі спеціальних дозволів на корисні копалини місцевого значення обласним державним адміністраціям, повідомили zakarpatpost.net в Управлінняі інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 557 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Співробітника українського посольства в Ірландії затримали за їзду на авто без двох шин
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...