«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 05:29:38

Головна » 2009 » Квітень » 2 » На оздоровлення закарпатських дітей цьогоріч передбачено майже 12 млн. гривень



На оздоровлення закарпатських дітей цьогоріч передбачено майже 12 млн. гривень
14:24:08
У середу, 1 квітня, за участі т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Омеляна Мателешки відбулася нарада з питань дотримання законодавства щодо соціальної захищеності інвалідів та організації літнього оздоровлення дітей області у 2009 році. В нараді також взяли участь заступник прокурора області Іван Русин, голова обласної ради профспілок Іван Король, начальники управлінь облдержадміністрації та заступники голів райдержадміністрацій.
 
Як зазначив Омелян Мателешка, Генеральною прокуратурою України у державі проведено перевірку дотримання норм законодавства в сфері захисту прав інвалідів загалом. Найбільше порушень відмічено в сфері забезпечення права інвалідів на працю, освіту, вільне пересування. Попереджено та викрито незаконну компенсацію витрат на перевезення інвалідів на транспорті.
 
Заступник прокурора області Іван Русин окреслив основні порушення, які спостерігаються в нашій області. Це відсутність в частині споруд і закладів громадського користування пандусів, що обмежує доступ до об’єктів інвалідів на візках; несвоєчасне встановлення опікунства над обмежено дієздатними особами; зволікання з внесенням осіб до Централізованого банку даних з проблем інвалідності; порушення трудового законодавства, особливо щодо надання додаткової відпустки, виплати заробітної платні; призначення та виплати пенсій. Недостатня робота з попередження дитячої інвалідності призводить до збільшення кількості дітей-інвалідів в області.
 
За словами заступника начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації В’ячеслава Микульця, основною проблемою в роботі з інвалідами залишається недофінансування основних програм, таких, як комплексна реабілітація інвалідів та запобігання дитячої інвалідності.
 

Також при існуючому рівні фінансування з державного бюджету України управління не в змозі забезпечити існуючу потребу в путівках до санаторно-лікувальних закладів. Приміром, минулого року було виділено лише 660 путівок для інвалідів при щорічній потребі 3 тисячі.

Щодо проблем зі внесенням інвалідів до Централізованого банку даних, то тут основні труднощі полягають у заповненні картки з індивідуальною програмою реабілітації. Вирішувати цю проблему слід разом з закладами охорони здоров’я на районному рівні. Нині ж в області внесено до банку даних лише п’яту частину інвалідів.
 
З огляду на ряд об’єктивних та суб’єктивних причин в області збільшується кількість дітей-інвалідів. Протягом минулого року на обліку в краї перебувало понад 5450 дітей-інвалідів зі вродженими аномаліями розвитку, розладами нервової системи чи порушеннями психічного здоров’я. В  десяти спеціалізованих навчальних закладах протягом 2008-2009 навчального року освіту здобуває 846 дітей з обмеженими можливостями. Ще 88 навчаються в спеціалізованих класах в звичайних загальноосвітніх навчальних закладах, а 286 проходять шкільний курс вдома. В професійно-технічних закладах навчаються 46 дітей-інвалідів, а 317 здобувають вищу освіту.
 
Під час розгляду питання дотримання законодавства щодо соціальної захищеності інвалідів також зазначалося, що частина проблем зумовлена протиріччями в нормативно-правовій базі.
 
На нараді йшлося і про організацію літнього оздоровлення дітей у цьому році. В.о. начальника управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації Ярослав Свида поінформував присутніх, що в 2009 році відбулися певні зміни в проведенні літнього оздоровлення. Це зумовлено набранням чинності з 1 січня Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей». Чітко розмежовуються поняття «відпочинок» та «оздоровлення». Так, відпочинкова зміна передбачає перебування дитини в дитячому закладі не менше 14 днів, а оздоровча – не менше 21. За попередніми даними, цьогоріч в області передбачено оздоровити понад 70 тисяч дітей. Діти відпочиватимуть та оздоровлюватимуться в 551 закладі. З них 485 закладів з денним перебуванням, 19 –позаміські, також діти оздоровлюватимуться в двох санаторіях, дев’ятьох профільних та 33 інших закладах. На проведення оздоровчої кампанії цьогоріч з усіх джерел передбачено виділити 14,5 млн.грн., повідомили zakarpatpost.net в Управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації...
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 520 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...