«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 12:32:08

Головна » 2009 » Квітень » 2 » Куди підуть гроші українців після підвищення акцизу на спиртні напої – у кишеню самогонників чи до бюджету?



Куди підуть гроші українців після підвищення акцизу на спиртні напої – у кишеню самогонників чи до бюджету?
20:37:29
Українці готуються до подорожчання цигарок – з травня та горілки і вина – з червня місяця. Виробники сприймають ці нововведення, зціпивши зуби: здорожчання призведе до скорочення виробництва і компанії зазнають великих втрат. Представники ж алкогольної галузі взагалі переймаються за здоров’я українців. Адже здорожчання призведе до сплеску нелегального виробництва, а саме самогоноваріння. Втім автори законопроекту заспокоюють: кажуть, що у такий спосіб хочуть наповнити бюджет і завоювати довіру МВФ. І запевняють: такі вимушені заходи - тимчасові.
 
Це справжній шок для виробників алкоголю та сигарет. Наприклад, акцизний збір на натуральне вино зросте удвічі, а на спирт для виробництва міцних вин – у 13 разів. Спирт для горілки буде на чверть дорожчим.

Володимир Маховка, заступник голови державного концерну «Укрспирт»: "На тлі зменшення купівельної спроможності збільшувати роздрібні ціни не приведе до збільшення споживання. Однозначно, цей захід потрібний бюджету, щоб в якійсь мірі заповнити його, але живими грошима. Я не бачу, щоб це дало наслідок якраз наповнення бюджету грошима, а не папірцями, які не будуть забезпечені нічим".

Автори закону визнають: пожвавлення самогоноваріння справді можливе. Проте цей закон - тимчасовий, він потрібен тільки цьогорічному бюджету.

Іван Кириленко, народний депутат, голова фракції БЮТ: "Якщо ми побачимо, що є проблеми – ми наступного року поправимо цю ситуацію. Ми в постійному пошуку джерел наповнення бюджету, в постійному пошуку. Акцизи – це тільки один з ручейків наповнення – будемо шукати як розширяти базу оподаткування".

Близько 10 тисяч українців щороку гинуть від отруєння алкоголем, виробленим у підпільних цехах. Виробники кажуть, що окрім українського завозитимуть алкоголь з Росії та Молдови. Там теж криза, але горілку виробляти дешевше, ніж в Україні. 
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 526 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Офіційний курс валют на понеділок, 25 жовтня
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...