«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 03:51:37

Головна » 2009 » Квітень » 3 » Як попередити зморшки?



Як попередити зморшки?
19:23:30
 
Лосьйони і креми поліпшують лише шкіру зовні, а боротися із старінням необхідно зсередини. Фахівці склали Топ-10 продуктів, які допомагають відстрочити старіння шкіри і появу зморшок.

 

1. Шпинат

 

Для того, щоб ваша шкіра через пару тижнів виглядала на 38% молодшою, додайте в свій щоденний раціон темно-зелені листові овочі, такі як шпинат або капуста.

 

Ці овочі буквально нашпиговані антиоксидантом під назвою лютеїн, який, як показало дослідження французьких учених, сприяє гідратації шкіри, покращує її еластичність і бореться із зморшками.

 

2. Боби

 

Боби допоможуть організму виробити цілющу антивікову речовину, звану гіалуроновою кислотою, говорить Никі Хембельтон-Джонс (Nicky Hambleton-Jones) з телевізійного шоу "На 10 років молодший": "Коли людина народжується, ця кислота присутня в шкірі в достатній кількості, тому всі немовлята такі пухкі і гладенькі. З’їдайте хоча б 2 ложки бобів у день.

 

3. Ягоди гойї

 

Гуру по шкірі доктор Ховард Мурад обожнює омолоджуючу дію цих червоних ягід, стверджуючи, що вони є «найживильнішими продуктами на планеті».

 

Фактично, в 1 грамі ягід міститься майже в 500 разів більше вітаміну C, ніж в 1 грамі апельсина, - а вітамін C сприяє утворенню колагену, який робить шкіру пружною.

 

4. Індичка

 

Біле м’ясо індички містить життєво важливий для шкіри білок карнозин, що уповільнює в шкірі процес перехресного зшивання. В результаті цього процесу волокна перетворюються на колаген шкіри, роблячи її грубою і нееластичною. А потім, коли ви посміхаєтеся, смієтеся або хмуритеся, утворюються «гусячі лапки» і інші зморшки. Якщо ви не хочете, щоб вони зявилися, не відкладайте приготування індички до Різдва, а їжте її 2-3 рази на тиждень.

 

5. Насіння льону

 

Олію з насіння льону можна пити, додавати у фруктові коктейлі або разом з бальзамним оцтом використовувати як заправку для салату. Слід приймати його не менш як ложку в день.

 

«Льняне сімя є одним з основних джерел жирних кислот омега-3», - говорить Сьюзі Грант, автор книги Alternative Aging. «Клітини шкіри оточує жировий шар, що складається з цих і інших жирів, тому, що більше омега-3 ви прийматимете, то міцнішим буде цей шар і то повніші будуть клітини вашої шкіри, що дозволяє приховати складки і розгладити зморшки».

 

6. Чорнослив

 

Однією з найважливіших причин старіння шкіри є постійна атака клітин вільними радикалами, які руйнують здорові тканини шкіри. Живильні речовини, звані антиоксидантами, допомагають нейтралізувати вільні радикали, перш ніж вони нанесуть пошкодження, а чорнослив - абсолютний рекордсмен за вмістом антиоксидантів. На другому місці знаходиться чорниця. Щоб добитися позитивного результату, необхідно з`їдати щодня по 5-6 ягід чорносливу або по невеликому кошичку чорниці і ви заряджатиметеся імпульсом здоровя.

 

7. Буряк

 

Незалежний дієтолог Кері Ракстон саме його ставить на перше місце: «Буряк є не тільки важливим джерелом антиоксидантів, - до складу всіх червоних рослинних продуктів входить пігмент антоціанин, що підтримує виробництво колагену в шкірі». Очевидно, що буряк можна додавати в салати, але сьогодні в супермаркетах можна купити і буряковий сік.

 

8. Оливки

 

Зовсім недавно австралійські дослідники виявили, що чим більше люди споживають оливкового масла, тим менше у них зморшок.

 

Корисний жир, олеїнова кислота, фактично проникає через мембрани клітин шкіри, наповнюючи їх, що робить тонкі складки і зморшки менш помітними.

 

Щоб включити в щоденний раціон харчування якомога більше продуктів з оливок, використовуйте для приготування їжі оливкову олію, додайте маслини в соус для макаронів і в салати - або їжте їх цілком, як закуску.

 

9. Шоколад

 

Шоколад дуже корисний для шкіри. Учені з Німеччини виявили, що після вживання какао, посилюється притока крові до шкіри (тобто вона одержує більше живильних речовин і вологу). Він також захищає шкіру від дії ультрафіолетових променів - ворога шкіри номер один.

 

Проте достатня кількість антиоксидантів міститься тільки в чорному шоколаді.

 

10. Червоний перець

 

Картопля, морква і багато інших продуктів також захищають шкіру від сонячних променів. Дослідження д-ра Рональда Ватсона з Університету Арізони  показали, що антиоксиданти, що входять до складу червоних, жовтих і оранжевих продуктів, формують під шкірою додатковий захист від УФ-випромінювання. «Ефект настільки сильний, що якщо впродовж 2-х місяців щодня зїдати по 6 порцій цих фруктів або овочів, то ви створите природний барєр, еквівалентний 4-кратному сонцезахисному екрану», - пояснює д-р Ватсон.
 
 
 
Категорія: Здоров’я | Переглядів: 1662 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Погода у Закарпатті та Ужгороді 22 листопада
Уряд ліквідував Держінспекцію по охороні землі
Таїландська авіакомпанія почала приймати на роботу бортпровідників-транссексуалів
Ужгород заклеїли наліпками: "Я ненавиджу це місто"
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...