«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 10.05.2024, 06:08:00

Головна » 2009 » Квітень » 6 » Цього року, через погодні умови, весняно-польові роботи в Закарпатті розпочалися наприкінці березня



Цього року, через погодні умови, весняно-польові роботи в Закарпатті розпочалися наприкінці березня
17:27:56
Цьогоріч, через примхи погоди, весняно-польові роботи в області розпочалися лише наприкінці березня. За словами начальника головного управління агропромислового розвитку, в області за станом на 6 квітня 2009 року посіяно і посаджено ярового клину у всіх категоріях господарств на 11 відсотках прогнозованих площ. І Посів ранніх зернових і зернобобових проведено на 61 відсотку прогнозованих площ. Найкраще веснують на Ужгородщині та Мукачівщині, де посіви складають відповідно 78 та 68 відсотків.

Підживлення озимих зернових практично під завершенням і на сьогодні становить 90 відсотків посіяних площ. Однак, дещо відстають із проведенням цього важливого агротехнічного заходу, від якого залежатиме кількість і якість майбутнього врожаю, господарства Виноградівського району. За словами Івана Паука, це в першу чергу пов'язано з відсутністю обігових коштів на підприємствах, а також і через значне здорожчання міндобрив.

Загалом просіви озимих культур знаходяться у хррошому стані. Пересівати їх яровими зерновими не доведеться, за винятком незначних площ у Берегівському та Мукачівському районах, де сходи озимини досить зріджені.

- Цього року за сприятливої погоди у закарпатських аграріїв є всі підстави зібрати стільки ж зерна, як і 2008 року, - вважає Іван Паук. -Прогнозується, що загальна площа озимих та ярових буде на рівні минулого року - 85 тисяч гектарів. Насінням ярових зернових і технічних культур закарпатські сільгоспвиробники забезпечені в повному обсязі.

Щодо забезпечення аграріїв пальним, то наразі завдяки із представниками нафтотрейдерів, які працюють в області, нині селяни можуть придбати дизпаливо за зниженими цінами - від 3,95 до 4,1 гривні за літр.

Разом з тим, начальник головного управління агропромислового розвитку констатує, що цьогоріч весняно-польові роботи розпочалися в умовах різкого скорочення бюджетного фінансування багатьох агропромислових програм. Так, у 2009 році не фінансуватимуться програми по озимих та ярових культурах та компенсації вартості при купівлі сільгосптехніки вітчизняного виробництва, повідомили zakarpatpost.net в Управлінні інформації та зв 'язків із громадськістю облдержадміністрації.
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 512 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Погода у Закарпатті та Ужгороді 22 листопада
Уряд ліквідував Держінспекцію по охороні землі
Таїландська авіакомпанія почала приймати на роботу бортпровідників-транссексуалів
Ужгород заклеїли наліпками: "Я ненавиджу це місто"
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...