«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 22:43:58

Головна » 2009 » Квітень » 6 » Чи схильні ви до метеочутливості?



Чи схильні ви до метеочутливості?
21:40:12
Коливання температури повітря, атмосферного тиску, вологи, електромагнітного поля та інші примхи погоди не проходять для нас безслідно. Однак у практично здорових людей різка зміна погоди відображається лише на стані психоемоційної сфери, і щоб подолати депресію або сонливість, достатньо з’їсти плитку шоколаду або випити зайву чашку кави. Інша справа — люди з хронічними захворюваннями. При аномальних кліматичних явищах у них може виникнути загострення основного захворювання.
 
Низький тиск повітря і мряка проблематичні для людей, у яких високий чи низький артеріальний тиск, стенокардія, а також тих, хто переніс інфаркт. Завжди відчувають зміни погоди хворі на ревматизм, атеросклероз. Негативно впливає на здоров’я і висока вологість повітря. Скажімо, в холодний період року вона складає в середньому 80-85% і часто призводить до загострення запальних захворювань. Несприятливо відображається на стані хворих із судинною та легеневою патологією, бронхіальною астмою так звана погодна гіпоксія — понижений вміст водню в атмосферному повітрі. Вона буває взимку, наприклад, перед снігопадом.

Учені виявили, що при коливаннях магнітного поля Землі, яке відбувається внаслідок збільшення сонячної активності, кров починає рухатися по капілярах повільніше. У результаті настає водневий голод тканин. Як захисна реакція в такі моменти спостерігається збільшення рівня холестерину та адреналіну. І саме це призводить до підвищеної дратівливості, зниження життєвої активності. Не виключено, що в дні магнітних коливань ви помітите на обличчі набряки.

Як радять спеціалісти, організм необхідно тренувати: щоденно робити прохолодні обтирання, обливання, приймати контрастний душ та інші водні процедури. Хворим, людям похилого віку, дітям, перед тим, як розпочати загартовування, необхідно порадитись із лікарем. Також у профілактичних цілях потрібно регулярно провітрювати приміщення, частіше гуляти на свіжому повітрі. Добре допомагають сухі вуглекислі ванни, особливо хвойні, які легко приготувати в домашніх умовах. Їх тривалість не більше 10-15 хвилин, температура води біля 35-37 градусів, курс домашнього лікування — 12-15 процедур.

Якщо ви страждаєте на серцево-судинні захворювання або у вас підвищується тиск, краще під час магнітних коливань знизити активність. Намагайтеся перенести неприємні розмови або важливі зустрічі на інший день. Бажано не керувати автомобілем, а пройтися пішки. І звісно, не варто в ці дні зловживати тонізуючими засобами. Гіпертонікам лікарі радять завжди мати при собі необхідні ліки.

У період погодних перепадів варто зменшувати фізичне навантаження, не носити важкі сумки, перенести прання та прибирання квартири на інший день.

Пийте більше соків, морсів, мінеральної води. І повністю відмовтесь від алкоголю, який провокує спазми судин.
 
 
Категорія: Здоров’я | Переглядів: 583 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Співробітника українського посольства в Ірландії затримали за їзду на авто без двох шин
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...