«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 13:23:19

Головна » 2009 » Квітень » 11 » Світовий банк: антикризовий план України має включати 4 елементи



Світовий банк: антикризовий план України має включати 4 елементи
14:12:00
Україна не може зволікати із впровадженням антикризових заходів в очікуванні президентських виборів, зазначив у своїй статті для газети «Дзеркало тижня», директор Світового банку по Україні, Білорусі і Молдові Мартін РАЙЗЕР.
 
«В Україні ця криза припала на складний з політичної точки зору період, оскільки країну очікують президентські вибори. Проте не можна відкладати заходи з подолання кризи на той час, коли для цього буде одержаний чіткий політичний мандат у результаті виборів. Необхідне досягнення компромісу, достатнього для впровадження комплексного набору заходів, які дозволять протистояти кризі і відновити зростання» - вважає М.РАЙЗЕР.

 

Він повідомив, що, на думку експертів СБ, антикризовий план заходів для України повинен містити чотири ключові елементи: адекватне та послідовне впровадження макроекономічної політики відповідно до програми, яку підтримує МВФ; переорієнтацію бюджетних витрат у бік збільшення обсягу інвестицій в державну інфраструктуру, які сприяють зростанню і дозволяють підтримати реальний сектор і зайнятість, у поєднанні із зусиллями, спрямованими на мобілізацію ресурсів для захисту бідних і уразливих верств населення; чітку стратегію захисту вкладників банків і реабілітації банківського сектору; реформи, які сприятимуть полегшенню входження на ринок і залученню приватних інвестицій.

 

М.РАЙЗЕР підкреслив, що усі ці елементи «пов`язані між собою і підсилюють один одного». При цьому, для ефективного їх впровадження необхідна тісна співпраця уряду, Президента і Національного банку України, а також підтримка у Верховній Раді.

 

За його словами, перші рішучі кроки у перерахованих сферах допоможуть стабілізувати очікування ринку, забезпечать отримання подальшої допомоги від міжнародних фінансових установ і мобілізують додаткову підтримку кредиторів.

 

Щодо банківського сектору, то тут, на думку М.РАЙЗЕРА, паралельно з процесом рекапіталізації великих банків необхідно терміново вжити заходів стосовно неплатоспроможних банків, які не одержать права на рекапіталізацію, щоб запобігти втраті довіри і негативному впливу на всю систему. Він зазначив, що для виконання цього завдання НБУ необхідний ширший арсенал інструментів для вирішення проблем банків, які б дозволили переводити вкладників і безпроблемні активи у життєздатні банки з одночасним вилученням проблемних активів з метою подальшої ліквідації, а для існуючих акціонерів повинне проводитися зменшення їхньої частки згідно із поточною вартістю капіталу. Щоб отримати можливість застосувати ці інструменти, потрібно внести зміни у законодавство, і їх повинна негайно розглянути Верховна Рада.

 

«Україна заслуговує на міжнародну допомогу в подоланні цих дуже значних потрясінь, що зруйнували попередню модель зростання. Однак, щоб отримати користь від такої допомоги і вийти з кризи з економікою, спроможною повернутися до збалансованого зростання, Україна мусить визнати і розв’язувати свої власні проблеми та виправляти недоліки. Часу на очікування вже немає», — наголосив М.РАЙЗЕР.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 896 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Шевчук зазначив, що говорити з Путіним можна і без "тремтіння колін"
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...