«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 23:51:01

Головна » 2009 » Квітень » 23 » Закарпатські прикордонники розказали про свою роботу



Закарпатські прикордонники розказали про свою роботу
14:20:28

В Ужгородському прес-клубі реформ відбулося засідання на тему: «Підсумки оперативно-службової роботи Мукачівського та Чопського придонного загонів». Йшлося про роботу закарпатських прикордонників у першому кварталі цього року.

 

Начальник Мукачівського прикордонного загону, полковник Ігор Левадний розповів, що найбільшу частину роботи прикордонників в охороні кордону становить боротьба з нелегальною міграцією (незаконно перетнути кордон намагаються громадяни південно-східної Азії і країн СНД) та контрабандною діяльністю, поширеною через значну різницю цін на підакцизні товари в Україні та країнах Євросоюзу.

 

Начальник Чопського прикордонного загону, підполковник Віталій Вербицький повідомив, що з початку 2009 року на ділянці відповідальності очолюваного ним загону затримано в 92 випадках 210 незаконних мігрантів. Цього року порушено вже 9 кримінальних справ проти 17 громадян України, які допомагали нелегалам. Такі злочинці отримують від 300 до 500 доларів США з одного нелегального мігранта. Відповідальність — ув’язнення від 3 до 5 років.

 

Доповідачі зауважили, що порушники кордону все більш ретельно готуються до такої протиправної діяльності, володіють сучасним технічним оснащенням (GPS, прилади нічного бачення). Прикордонні загони ж оснащені теплові зорами, так у грудні 2008 Чопський прикордонний загін отримав 20 сучасних переносних тепловізійних комплексів, за їх допомогою протягом поточного року затримано у 5 випадках 9 осіб.

 

Наразі прикордонні загони Закарпаття вже розпочали підготовку до чемпіонату Євро-2012. Зокрема, розроблено проектну документацію для реконструкції пунктів пропуску. Окремо проводяться щотижневі заняття з персоналом для підвищення культури поведінки і спілкування та покращення зовнішнього вигляду фахівців прикордонної служби. Для них відпрацьована і нова форма одягу, затверджена Кабінетом міністрів України. До кінця року закарпатські прикордонники будуть забезпечені новою формою, які відрізнятиметься від попередньої спеціальними атрибутами.

 

Зарплата працівників прикордонної служби складаю 1600-1800 грн. Протягом останніх двох років для житла військовослужбовцям було здано 46 квартир. Наразі в Чопі будується будинок для службового житла службовців прикордонного загону на 40 квартир. Тим, хто винаймає житло, прикордонна служба відшкодовує частину витрат.

 
1 травня Мукачівський прикордонний загін святкуватиме 65-річчя діяльності. Мешканцям та гостям Мукачева у центрі міста презентуватимуть техніку, яка використовується в охороні державного кордону, а також запрошують на концерт.
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 624 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Співробітника українського посольства в Ірландії затримали за їзду на авто без двох шин
Ни визы, ни свободные рынки нам пока не светят
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...