«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 05:27:01

Головна » 2009 » Травень » 7 » Кабмін хоче відібрити ліцензії у всіх гральних закладів України



Кабмін хоче відібрити ліцензії у всіх гральних закладів України
18:13:13
Кабінет Міністрів має намір на сьогоднішньому позачерговому засіданні ухвалити рішення про припинення всіх ліцензій на право організації грального бізнесу в Україні. Про це заявила Прем’єр Юлія Тимошенко сьогодні на засіданні урядової комісії з розслідування причин пожежі в залі гральних автоматів у Дніпропетровську, внаслідок якої загинули 10 людей.
 
Протягом місяця заклади грального бізнесу потрібно буде перевірити на предмет дотримання технічних норм роботи, зазначила Голова уряду.

Крім того, Тимошенко повідомила, що уряд планує схвалити зміни до законодавства, якими буде визначено, що казино та інші гральні заклади потрібно вивести за межу міста. А 12 травня Верховній Раді запропонують розглянути відповідний законопроект.

За словами Юлії Тимошенко, вона має намір обговорити з Президентом можливість оголошення жалоби в Україні у зв’язку з трагедією в Дніпропетровську.

Причиною загибелі людей у Дніпропетровську голова уряду назвала зневажливе ставлення до правил пожежної безпеки.

«Я думаю, що всім вже відомо про деталі трагедії. Проте я хочу сказати, що люди не змогли врятуватися з однієї простої причини – там був один вхід і один вихід. Таким чином, абсолютно зрозуміло, що якби були дотримані правила пожежної безпеки, такої кількості жертв і потерпілих не було б», – сказала вона.

Пожежа в приміщенні зали гральних автоматів «Метро Джекпот», розташованій на першому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку в Дніпропетровську, сталася сьогодні вночі.

Загинули 9 людей, ще один постраждалий помер у лікарні, 10 осіб шпиталізовані.

Ющенко дав термінові доручення у зв’язку з трагедією в Дніпропетровську

Президент Віктор Ющенко доручив провести перевірки розважальних закладів у зв’язку з трагедією в залі гральних автоматів у Дніпропетровську, а також невідкладно розглянути в парламенті відповідні законопроекти.

Як повідомляє прес-служба Глави держави, він дав низку термінових доручень керівникам областей, Криму, Києва та Севастополя.
Віктор Ющенко наголошує, що у разі виявлення порушень, необхідно невідкладно призупинити роботу відповідних закладів.

Про виконання доручень Глава держави просить доповісти в тижневий термін.

Крім того, Президент просить Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко невідкладно разом із місцевими адміністраціями та органами місцевого самоврядування створити комісії та здійснити перевірки дотримання гральними закладами правил техніки безпеки і ліцензійних умов.

Одночасно Глава держави звертає увагу Прем’єра на недостатню реакцію уряду на його звернення від 8 грудня 2008 року щодо недосконалості чинної нормативно-правової бази регулювання грального бізнесу в Україні та відсутності дієвого контролю з боку держави у цій сфері. Президент просить невідкладно додатково ініціювати перед Верховною Радою внесення необхідних змін і доповнень до чинного законодавства України.

У листі до спікера парламенту Володимира Литвина Віктор Ющенко наголошує, що трагедія у Дніпропетровську зобов’язує владу вжити «рішучих і невідкладних заходів щодо врегулювання питань функціонування грального бізнесу».
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 517 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...