«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 16.05.2024, 11:10:51

Головна » 2009 » Травень » 11 » В Закарпатті працює комісія по перевірці грального бізнесу



В Закарпатті працює комісія по перевірці грального бізнесу
12:38:29
 
Голова Закарпатської ОДА Олег Гаваші видав доручення, згідно з яким в області буде створено комісію у складі представників органів місцевого самоврядування, територіальних підрозділів МВС, МНС, ДПА, Держпромгірнагляду, обласної санітарно-епідеміологічній станції. Мета - забезпечити дотримання правил безпечної експлуатації об’єктів грального бізнесу в області.

 

Комісія має провести відповідні комплексні перевірки дотримання вимог чинного законодавства у роботі гральних закладів, які функціонують у регіоні. У разі порушень, які впливають на безпеку людей, голова ОДА вимагає призупинення роботи гральних закладів до усунення виявлених порушень. Про це ZAXID.NET повідомили у прес-службі Закарпатської ОДА.

 

Райдержадміністраціям та міськвиконкомам керівник області також дано доручення здійснити перевірки дотримання такими закладами ліцензійних умов провадження господарської діяльності.

 

Гральний бізнес в Україні за останні три роки значно розширився - "одноруких бандитів" можна побачити у кожному селі. Безконтрольний розвиток гральної імперії призвів до того, що на сьогодні половина цього бізнесу є тіньовим.

 

Оскільки законодавством діяльність цього бізнесу остаточно не врегульована, місцеві органи управління самостійно взялися за встановлення "правил гри".

 

Ще у червні минулого року голова облдержадміністрації Олег Гаваші видав спеціальне розпорядження “Про затвердження ліцензійних умов провадження господарської діяльності з організації та утримання тоталізаторів і гральних закладів у Закарпатській області та порядку контролю за їх додержанням”. В області діє комісія, яка наділена повноваженнями анульовувати ліцензії тих закладів, які порушують правила провадження грального бізнесу.

 

Також минулого року на одній із сесій обласної ради депутати прийняли рішення "Про впорядкування грального бізнесу в Закарпатській області". Ним, зокрема, передбачено, що гральні заклади не можуть розміщуватися ближче, ніж за 2000 метрів від територій дитячих дошкільних закладів, загальноосвітніх шкіл, закладів охорони здоров’я, культури та культових споруд. Також депутати запропонували місцевим органам визначити спеціальні території для розміщення гральних закладів за межами населених пунктів.

 

Після трагедії в Дніпропетровську, коли у ніч з 6 на 7 травня в одному з гральних закладів внаслідок пожежі загинули та постраждали люди, Президентом України було дано відповідні доручення місцевим державним адміністраціям.
 
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 473 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Сердце способно регенерировать клетки
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
У Росії пенсіонер спалив себе перед будівлею мерії
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...