«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 12.05.2024, 11:47:06

Головна » 2009 » Травень » 16 » Закарпаття: Заступник начальника ГУМВС Юрій Чубелка: «Криза кризою, та працювати треба»



Закарпаття: Заступник начальника ГУМВС Юрій Чубелка: «Криза кризою, та працювати треба»
10:29:38
 
Минулого тижня «пряму телефонну лінію» провів заступник начальника ГУМВС з питань тилового забезпечення Юрій ЧУБЕЛКА. Годинне спілкування з жителями краю  видалося багатим на запитання. Звісно, міліціонерів, пенсіонерів ОВС, а також членів їхніх сімей  найбільше цікавило питання грошового забезпечення. На всі запитання Юрій Юрійович дав вичерпні відповіді.   

 

- Міністр внутрішніх справ заявив про підвищення заробітної плати  міліціонерам? Чи відчула це закарпатська міліція?, - цікавилася дружина співробітника ОВС.

 

- На підставі наказу МВС України у квітні проведено підвищення рівня  грошового забезпечення особового складу. З березня мінімальний розмір  заробітної плати  осіб рядового і начальницького складу низової та середньої ланок  становить  не менше 1350 гривень. З метою збереження міжпосадових співвідношень підвищено середній розмір преміювання особового складу до 15-20 %. Для забезпечення підвищення грошового забезпечення в ГУМВС у квітні збільшено кошторисні призначення на 10,4 %, ця позитивна  динаміка фонду грошового забезпечення очікується й до кінця року.

 

- Чому подеколи  працівники міліції отримують заробітну плату не вчасно?

 

- Останнім часом зарплати  виплачуються вчасно і в повному обсязі. Статистика грошового забезпечення в закарпатській міліції нині така: молодший начальницький склад одержує в середньому 1605 гривень на місяць, середній -- 2197, старший -- 2944 грн. Забезпечено повну та своєчасну виплату грошового забезпечення. Заборгованості по зарплатах та соціальних виплатах перед особовим складом немає.

 

- Я пенсіонер ОВС, звільнився у квітні цього року, а грошової допомоги поки не одержав. Яка перспектива і механізм виплати?

 

- Одним із найважливіших питань соціального захисту особового складу є своєчасний розрахунок з особами, які звільняються з ОВС із правом оформлення пенсії. Упродовж 2008 року в зв’язку з черговою хвилею звільнень  та з  виходом на пенсію сформувалася  заборгованість. Станом на 1 січня 2009 року вона  становить  4938,1 тис. грн. У черзі на одержання вихідної допомоги перебувало 196 осіб. 

 

Цьогоріч запроваджено новий порядок виплати вихідної допомоги, яка  проводиться  за рахунок цільового надходження коштів із Державного бюджету. Упродовж 4-х місяців  у  ГУМВС вже надійшло 2656 тисяч гривень, за рахунок чого погашено заборгованість перед 120-ма пенсіонерами. Порівняно з початком року заборгованість скорочено на 53 %. За умови нормального фінансування повного погашення заборгованості можна очікувати у липні-серпні.

 

Станом на 1 травня заборгованість перед звільненими працівниками становить  2678 гривень. Виплата грошової допомоги проводиться суворо  за черговістю звільнення, наразі погашається заборгованість перед тими, хто звільнявся в грудні 2008 року.

 

- Чи вплинула на матеріально-технічне забезпечення закарпатської міліції фінансово-економічна криза в державі?

 

- На жаль, так. В умовах кризи понад 90 % бюджетного кошторису спрямовується на грошове забезпечення. При цьому бракує  коштів  на оплату відряджень, послуг зв’язку, утримання транспорту, на інші господарські видатки. Недостатньо фінансуються зарплати вільнонайманих працівників.  

 

Постановою Кабміну нам суворо заборонено, до стабілізації економічної ситуації в державі, здійснювати необов’язкові та непершочергові видатки, як, наприклад, придбання основних засобів, меблів, комп’ютерної техніки, а також проведення ремонтів. Проте, незважаючи на фінансову скруту, вдається забезпечити міліцейські підрозділи всім найнеобхіднішим. Так, автотранспорт забезпечується пальним, сплачуються рахунки за надані послуги, своєчасно виплачуються відрядні видатки, здійснюються інші необхідні видатки та платежі. Як мовиться, криза кризою, а працювати треба...

 

Володимир ПАВЛЮХ
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 513 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Українська діаспора в Росії просить Мєдвєдєва дозволити трансляцію українських каналів
У школи повернулась 11-річна освіта
Незаконне ввезення до України автомобіля «Chrysler» попередили працівники Чопської митниці
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
За кожен зайвий метр українців можуть змусити платити по 10 гривень
Шевчук зазначив, що говорити з Путіним можна і без "тремтіння колін"
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...