«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 03:49:50

Головна » 2009 » Червень » 1 » Закарпаття: Не зволікайте із заявами в міліцію про скоєння злочину



Закарпаття: Не зволікайте із заявами в міліцію про скоєння злочину
16:30:22

З настанням економічної кризи в державі побільшало злочинів, особливо корисливого спрямування - крадіжок, пограбунків, розбійних нападів.

 
Міліція в міру своєї можливості розкриває злочини та затримує злочинців. Однак часто роботу правоохоронцям ускладнюють самі потерпілі. В тому плані, що запізно звертаються (або взагалі не звертаються) в міліцію з повідомленнями про скоєння щодо них злочинів.
 

Ось - яскравий приклад такої безвідповідальної поведінки. Близько першої години ночі на вул.Руській в Ужгороді невідомий грабіжник напав на 20-річну студентку університету. Нападник вiдiбрав вiд дівчини сумочку, в якiй знаходився мобiльний телефон «Нокiа», золотi сережки та гаманець з 250 гривнями. Але замість того, аби негайно звернутися в міліцію (тим паче, що міське управління міліції знаходиться неподалік від місця пригоди - на вул.Гагаріна), потерпіла заявила про злочин аж через півдоби... Зрозуміло, що за той час грабіжник уже встиг «залягти на дно», а може, вже й продав вкрадені речі.

Статистика свідчить, що якщо злочин не розкривається за гарячими слідами - у перші години після його скоєння, то потім розкривати його набагато складніше.

Того ж дня в міліцію звернувся 49-річний ужгородець з вулиці Минайської. За іронією долі, в той же час, о першій ночі, коли грабували студентку, його підстеріг інший грабіжник - просто в пiд’їздi будинку по мiсцю проживання. Нападник вiдiбрав від своєї жертви гаманець, в якому знаходилось 2 400 гривень, та мобiльний телефон «Нокiа». Як і в попередньому випадку, чоловік не відразу заявив про скоєння злочину, тож нападнику вдалося втекти.

А за день перед тим на тій же вулиці Минайській в обласному центрі невстановлений поки грабіжник серед білого дня зірвав масивний золотий ланцюжок вартістю 7 000 гривень із шиї 27-річної жінки. Прикмети нападника: зріст 175-180 см, обличчя худорляве, впалі щоки, вузькі карі очі, волосся темне. Був одягнений у світлі штани-бриджі, чорну спортивну куртку, на голові мав чорну кепку. Зухвальця розшукує міліція.

А от приклади вдалих затримань зловмисників. 23-річна ужгородка заявила в міліцію про те, що під час суперечки в одному з барів міста знайомий з вигляду хлопець відібрав від неї мобільний телефон «Моторола». За гарячими слідами працівники патрульної служби затримали грабіжника, яким виявився 29-річний житель обласного центру. Речовий доказ скоєння злочину - украдену «мобілку» вилучено.

А на вул. Нахімова в Ужгороді спiвробiтники карного розшуку затримали 30-річного мешканця міста, який зiзнався в скоєннi крадiжки бензинового генератора з пiдсобного примiщення. Апарат вартістю 2 000 гривень злодій в подальшому продав за безцінь невстановленiй особi. Перевіряється причетність затриманого молодика до скоєння інших злочинів.

- Чим швидше сам потерпілий, а також свідки та очевидці скоєння злочину звернуться із заявами про скоєння злочину в міліцію, тим більше шансів, що злочинця буде затримано й тим самим відвернено наступний злочин, - радить в.о. начальника ГУМВС генерал-майор міліції Віталій Глуховеря.

- Непоодинокими є випадки, коли міліціонери затримують нападників, тих же вуличних грабіжників чи крадіїв, за лічені хвилини після звернення в міськ-райорган потерпілої сторони. Тож не зволікайте з цим. Нагадуємо, що віднедавна змінився номер екстреної служби виклику міліції - тепер слід телефонувати на номер «102».

 

Іван ГРИЦАН, газета «НЕДІЛЯ»

 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 513 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...