«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 08:45:02

Головна » 2009 » Червень » 12 » Закарпаття: Ватажка злочинної зграї випустили із залу суду



Закарпаття: Ватажка злочинної зграї випустили із залу суду
08:55:45

Оперативна інформація про кримінальне угруповання, котре скоювало злочини в області, час від часу надходила до працівників карного розшуку.

Оперативники проводили численні заходи щодо виявлення та затримання невідомих поки що зловмисників.

...Жертвою зухвалого пограбунку в кінці минулого року став 14-річний Роман, котрий проживає в с. Дусино Свалявського району. В один з днів до нього підійшло кілька невідомих молодиків і насильно відібрали у потерпілого мобільний телефон. Грабіжників не зупинило навіть те, що хлопець є інвалідом.

Через два тижні трапився ще один випадок. У 28-річного Івана з Воловеччини виникли під час їзди неполадки у його автомобілі БМВ. До водія, котрий копирсався у двигуні, підійшло троє молодих людей, один з яких допоміг Івану налагодити неполадки в машині. Подякувавши хлопцям за допомогу, задоволений чоловік поїхав собі далі. Заїхавши на автозаправку, водій іномарки раптом завважив, що у нього загадково зник технічний паспорт на автомашину. Через деякий час йому зателефонували якісь особи на "мобілку" й виставили ультиматум: за повернення техпаспорту ти повинен нам віддати 300 доларів.

Невдовзі троє молодиків під'їхали до вкрай ошелешеного водія. У них Іван впізнав осіб, котрі допомагали йому відремонтувати автомобіль. Вимагачі ще раз підкреслили: хочеш отримати назад документ на іномарку – плати гроші. У разі відмови зухвальці погрожували водію фізичною розправою. Відтак відібравши у нього кілька десятків гривень та золоту каблучку, нападники ретирувалися з місця пригоди.

Звісно, як у першому, так і в іншому випадку ці злодіяння стали відомі працівникам міліції, котрі створили групу з досвідчених фахівців для  затримання злочинців.

У січні цього року працівники управління карного розшуку ГУМВС спільно з колегами із Свалявського райвідділу затримали 4-х молодиків з Мукачівщини та Свалявщини віком від 20-30років, котрі скоювали злочини. Ватажком був 25 річний Василь. За скоєння злочинів він неодноразово опинявся на лаві підсудних, останнього разу його засудили на 6 років ув'язення. Розшуковики встановили, що вище згадані злочини – справа рук цих молодиків.

Організатором скоєння злочинів був саме Василь, котрого й було заарештовано, а його спільників було відпущено на підписку про невиїзд. Під час затримання у молодика, як речовий доказ, був вилучений мобільний телефон, котрий зловмисники відібрали у хлопця-інваліда. Згодом у ході розстеження справи слідство встановило  причетність Василя до скоєних тяжких злодіянь: пограбунку та вимагання. Після завершення слідства обвинувальний висновок було передано у один із районних судів.

Тут, здавалося б, правосуддя й повинно поставити логічну крапку над "і" й призначити справедливе покарання зловмиснику. Та під  час розгляду справи суддя раптом виявив незрозумілу поблажливість до підсуднього, замість того, щоби призначити реальний термін покарання. У результаті Василя засуджено до 4 років позбавлення волі та звільнено його від покарання з іспитовим терміном на 3 роки. Словом, можна сказати, що підсудний відбувся легким переляком і його випустили на волю із залу суду. І що? Тепер він раптом стане жити чесно? Хотілося б вірити.

Викликає неабияку дивину той факт, що чомусь представниками Феміди не враховано те, що Василь неодноразово судимий, а також скоював тяжкі злочини у складі групи, пограбував інваліда. Про яку тут мораль можна говорити?

Не хочеться, щоби складалося враження, що хтось має намір давати оцінку Феміді. Та все ж подібний вирок не може не викликати здивування. Адже судили не за банальну крадіжку, а за скоєння тяжких злочинів. Така незрозуміла поблажливість, звісно, викликала обурення і в працівників карного розшуку. Адже, щоби зашкодити зловмисникам надалі робити зло, оперативники витратили чимало часу та зусиль для виявлення та затримання злочинців.

Районна прокуратура на вирок райсуду винесла оскарження. Є сподівання, що Закарпатський апеляційний суд об'єктивно розгляне справу й винесе справедливий вердикт. Як, до речі, вже було не раз.

ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області

zak-umvs.gov.ua



Категорія: Кримінал | Переглядів: 781 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...