«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 05:08:39

Головна » 2009 » Червень » 13 » В Закарпатті буревій наробив збитків на 9 мільйонів гривень



В Закарпатті буревій наробив збитків на 9 мільйонів гривень
11:07:32
В області тривають роботи з лiквiдацiї наслiдкiв буревію зі зливами, градом i шквалистим вітром, який пронiсся в неділю над південно-західною частиною Закарпатської області. Як повідомили в головному управлінні МНС, через негоду 14 населених пунктів Берегівщини майже добу залишалися без електроенергії. Найбільшої шкоди завдано аграрному сектору, градом також було пошкоджено житлові будинки та об’єкти соціальної сфери. Після вжиття першочергових заходів щодо відновлення роботи об’єктів життєзабезпечення було створено спеціальні комісії для визначення збитків‚ завданих негодою. За попередніми даними їх сума становить 8,9 мільйона гривень. 
 
Найбільше постраждав від негоди аграрний сектор, в першу чергу підприємства, які займаються виноградарством. Внаслідок стихії в неділю було понищено майже 570 гектарів виноградників, а також посіви зернових на площі 1260 га, 84 га картоплі, 58 га овочевих культур, 72 га садів. За попередніми даними збитки‚ завдані сільському господарству Берегівщини несприятливими погодними умовами, оцінюються у 7 млн. 880 тисяч гривень. 

 

Стихією було пошкоджено і приватні оселі та об’єкти комунальної власності. У приватному житловому секторі град завдав шкоди загалом 414 будинкам, найбільше у селах Астей (190 будинків) та Мочола (170). Град пошкодив віконні шибки та дахи. Від стихії постраждали 2 дитячі садки (у селах Астей та Мочола), школа у селі Велика Бакта, Будинок села в Астеї. За попередніми підрахунками збитки‚ завдані бюджетним установам та житловому секторі‚ становлять понад 1 мільйон гривень. Остаточні суми ще уточнюються.

 

Що стосується компенсації збитків, то обласна влада взяла на себе зобов’язання коштом резервного фонду обласного та Берегівського районного бюджетів відновити пошкоджені стихією установи бюджетної сфери. Щодо сільськогосподарських втрат, то підприємствам, які застрахували посіви та виноградники, після перевірки страхового випадку, буде виплачуватися компенсація страховими компаніями. Найбільш складною залишається ситуація з компенсацією збитків, завданих стихією сільському господарству, приватним оселям та дворогосподарствам. Обласна влада звернеться до Кабінету Міністрів України з пропозицією про виділення коштів на компенсацію збитків, завданих аграрному сектору та майну мешканців області внаслідок стихії, що сталася в нашому регіоні 7 червня, повідомили zakarpatpost.net в Управлінні інформації та зв’язків із громадськістю облдержадміністрації.
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 626 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...