«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 04:50:41

Головна » 2009 » Червень » 24 » Закарпаття: Мукачівські БЮТівці проти підвищення тарифів на воду



Закарпаття: Мукачівські БЮТівці проти підвищення тарифів на воду
13:57:52

Мукачівська міська організація партії «ВО «Батьківщина» звернулася з листом до мера міста Золтана Лендєла, в якому просить мера не підвищувати ціни на воду для населення.

 
В листі до мера, підписаного виконувачем обов’язків голови Мукачівської міської організації партії «ВО» Батьківщина» Юрієм Фекете зокрема зазначено:

 

«До мене звернулися представники громадських організацій м. Мукачева, «Ініціатива» та «ЖАСМІН» та прості мешканці міста з приводу опублікування у місцевих ЗМІ проекту регуляторного акту про зміну тарифів на воду, посилаючись на  закон України «Про житлово–комунальні послуги», «Порядку формування тарифів на послуги централізованого водопостачання та водовідведення». Як видно з публікації, Виконавчий комітет Мукачівської міської ради вирішив підвищити тарифи на комунальні послуги з централізованого постачання холодної води та водовідведення. Поданий проект рішення вказує конкретні суми для споживачів всіх трьох груп.

 

Мукачівська міська громадська організація партії «ВО» Батьківщина» представляє вагому частину виборців м. Мукачева, які добре знають ціну кожної копійки сімейного бюджету. Тому такий аргумент в проекті акта як рентабельність підприємства та всі інші аргументи не є переконливими.

 

Варто зазначити, що ціна води в Мукачеві зараз є на рівні середньої по  області, а після підвищення буде однією з найвищих в області, для прикладу в м. Ужгород – 4.84 грн. / куб.м. , в м. Чоп – 3.85 грн. / куб.м., в м. Хуст – 4,68  грн. / куб.м. (планують підняти до 4,89 грн. / куб.м.), тому прошу Вас додатково вивчити платоспроможність громадян м. Мукачева і не підвищувати ціни.

 

Крім цього, інформуємо вас, що партійна організація «ВО» Батьківщина» буде ініціювати збір підписів про недопущення підвищення цін на водовідведення та водопостачання, враховуючи те, що якість не відповідає елементарним вимогам питної води. Просимо вас стати на захист простих громадян м. Мукачева.

 

Про результати розгляду даного звернення прошу поінформувати відповідно до чинного законодавства».

 

Юрій Фекете прокоментував позицію БЮТу так: «БЮТ послідовно відстоює інтереси громадян Мукачева і вже не перший раз звертається до влади з проханням не підвищувати тарифів у скрутний період кризи. Ми також закликаємо представників інших політичних сил підтримати наше звернення».

 

До слова. «ВО «Батьківщина» в особі  члена партії Наталії Никитюк, вже здійснює заходи щодо протидії підвищенню тарифів. Н. Никитюк  як споживач в процесі складного судового спору намагається відстояти своє право на оплату послуг з водопостачання та водовідведення за тарифами, які чітко зафіксовані в договорі  на водопостачання та водовідведення, що укладений між нею та водоканалом – 2 грн. за 1 м3, обґрунтовуючи свою позицію двома аргументами. По-перше, навіть тариф 3,80 грн. за 1 м3 є завищеним, враховуючи низьку якість питної води, що постачається. По-друге, підвищення тарифів на послуги з водопостачання та водовідведення в односторонньому порядку водопостачальною організацією без попереднього погодження нових тарифів зі споживачем, грубо порушує ряд норм цивільного законодавства, а також умови договору, що укладений між споживачем та водопостачальником.

 

Наталя Никитюк зокрема зазначила: «Для прикладу, тариф на послуги з водовідведення та водопостачання для споживачів в м. Києві з 1 червня 2009 року також були підвищені, але становлять всього 3,02 грн. за 1 м3, у Дніпропетровську – 4, 87 грн. за 1 м3, у Львові – 4,16 грн. за 1 м3.

 

Враховуючи тарифи, які діють для населення в інших містах України, можливо слід шукати інші причини нерентабельності КП «Мукачівводоканал», як наприклад, нераціональне використання одержаних від споживачів коштів, відсутність кваліфікованого менеджменту, а не вважати існуючі тарифи причиною нерентабельності водопостачальника?».
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 527 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...