«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 03:47:56

Головна » 2009 » Червень » 26 » 200 доларів за всиновлення дитини зажадала львівська чиновниця від сім’ї



200 доларів за всиновлення дитини зажадала львівська чиновниця від сім’ї
08:40:04
 
Хочеш дитину - плати. 200 доларів зажадала львівська чиновниця від сім’ї, яка мріяла всиновити малюка. Жінка з самого початку усіляко зволікала. Зрештою, натякнула, що за кілька сот доларів процес можна зрушити з місця.

 

Всиновити дитину львівському подружжю виявилося не так легко, як гадали. На перепоні стала чиновниця. Спочатку жінка усіляко затягувала справу. Зрештою натякнула, що невеличка грошова «премія» могла б все значно пришвидшити.

 

Оперативний працівник Личаківського РВ міста Львова: «З січня місяця, приблизно, тягнувся цей процес. Його підштовхували, вимагали в нього гроші...»

 

200 доларів – у таку суму хапуга оцінила дозвіл на спілкування з дитиною, яку подружжя збиралося всиновити. Відмова дати хабар означала б, що знайомство з малюком відкладається на невизначений термін. Голова подружжя зробив інакше.

 

Сергій Лесько, старший слідчий прокуратури Личаківського району міста Львова: «Він був поставлений в такі умови, що вимушений був дати хабар. Порадившись з дружиною, будучи поставлений у такі рамки, що за усиновлення дитини ще й потрібно давати хабарі службовим особам, вони звернулися в правоохоронні органи...»

 

Чиновниця бідкалася - дозвіл на знайомство з дитиною ніяк не підпишуть. Утім, коли чоловік віддав гроші, миттєво отримав необхідні документи.

 

Оперативний співробітник Личаківського РВ міста Львова: «Він зайшов до неї в кабінет. Приніс гроші. Вона взяла ці гроші. Сказала: «Наразі поки що дякую». Видала йому ті документи, які були йому необхідні, за які вона вимагала гроші».

 

Правоохоронці затримали зловмисницю одразу ж після отримання хабара.

 

Сергій Лесько, старший слідчий прокуратури Личаківського району міста Львова: «Було порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого статтею 368 ч. 2 Кримінального Кодексу, за ознакою вимагання хабара. По цій справі триває розслідування».

 

Хоча в законодавстві чітко визначені і процедура, і перелік документів, необхідних для усиновлення, такі ситуації – не дивина. Бо як тільки справа доходить до практики, буває, посадовці зумисне затягують процес. Зарадити цьому можна.

 

Ольга Джочка, правознавець: «Органи прокуратури можуть здійснювати нагляд за цим процесом таким чином, що можуть вносити акти реагування. Це, по-перше. А, по-друге, органам прокуратури надано таку можливість брати участь в розгляді справ про усиновлення вже безпосередньо в суді».

 

Боротися з чиновницьким свавіллям треба. Це яскраво продемонструвало подружжя, яке не погодилося на батьківство за хабар. Зрештою, після пережитого, їхні плани усиновити маля не змінилися.
 
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 504 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...