«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 06:25:59

Головна » 2009 » Червень » 29 » Закарпаття: Убив товариша по чарці, а тіло спалив



Закарпаття: Убив товариша по чарці, а тіло спалив
14:07:44
Горілка не доведе до пуття. Часто з банальних «п’ятдесяти грамів» починається велика біда. Саме так сталося у моторошній історії, що трапилася днями в одному з сіл неподалік Ужгорода.

Приїжджайте, тут труп на пожежі…

Почалося все з пізнього дзвінка керівникові одного з відділів Ужгородського райвідділу міліції Василю Мадяру. Телефонував 34-річний житель села Оріховиця, якого міліціонер знав як раніше судиму особу. Як правило, колишні «зеки» не дуже люблять йти на контакт з «ментами», а цей телефонує серед ночі й ошелешує інформацією: в Оріховиці горить дача, а в ній – лежить мертвий чоловік! Пізніше стане відомо, що загиблий - 39-річний ужгородець Володимир.

На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група на чолі з начальником райвідділу Іваном Руснаком, його заступниками Віктором Ребреєм і Василем Проданом. Прибули також перший заступник начальника ГУМВС Василь Русин, в.о. начальника управління карного розшуку Василь Мацо з оперативниками. Була вже глибока ніч. Щоб погасити пожежу, довелося вимкнути струм у будинку. Через густий дим та тяжкий запах горілої людської плоті огляд місця події перенесли на ранок.

Тим часом оперативники встановили особу потерпілого, яким виявився 39-річний житель Ужгорода Володимир. В Оріховиці він нещодавно придбав дачу, куди час від часу навідувався. Як і передбачали правоохоронці, чоловік пішов із життя не з власної волі. Експерти констатували у загиблого відкриту черепно-мозкову травму, перелом склепіння черепа, численні ножові поранення шиї.

Наступного дня прибулі на місце трагедії родичі вбитого зауважили, що з дачі зникли ноутбук, годинник та мобільний телефон Володимира. Зате на обгорілому столі в кімнаті знайшли пляшку з-під горілки та залишки закуски. Отже, Володимир мав гостей. Досвідчені оперативники, незважаючи на безлад у хаті через пожежу, розгледіли сліди боротьби.

Необхідно було з’ясувати, з ким останнім часом контактував потерпілий. Увечері перед трагедією люди бачили Володимира в барі з місцевим мешканцем, 32-річним раніше судимим В’ячеславом. Підозра впала й на чоловіка, котрий сповістив серед ночі про пожежу. Аттіла свого часу конфліктував із законом, до того ж свідки стверджували, що в нього були неприязні стосунки з убитим Володимиром. А тепер чомусь навідався до неприятеля в гості...

Звідкіля ноутбук?

Підозра на нього лише посилилася, коли під час обшуку в помешканні Аттіли правоохоронці знайшли... крадений ноутбук. Тож обох підозрюваних доставили у міліцейський кабінет для детальнішої розмови. Аттіла переконував, що побачив пожежу в сусідньому будинку, коли прогулювався... І це вночі?! Далі забіг у коридор, а там надибав на ноутбук і... забрав його, щоб врятувати від вогню.

В’ячеслав же обрав іншу тактику – бився головою об сейф, поводився агресивно і зухвало. Наполягав на тому, що після бару вони розійшлися з Володимиром по домівках. Однак його слова підтверджувала тільки мати. Проте коли міліціонери знайшли в його оселі годинник покійного, схований у газовій плиті, В’ячеслав здався…

Володимир займався виготовленням меблів, непогано заробляв. Нещодавно купив будинок в  Оріховиці, де полюбляв бувати. Якось увечері чоловік навідався у бар. Там зустрів В’ячеслава, котрого почастував чаркою горілки. Побачивши, що Володимир купує ще пляшку, колишній «зек» нав’язався в гості, придбавши «на закусь» літрову пляшку пива.

Почали з жінок, а закінчили різаниною…

За чаркою, як то часто буває, чоловіки повели бесіду про жінок. Володимир скаржився, що у нього особисте життя не склалося, з дружиною розійшовся. Нарікав на жінок і співбесідник. З п’яного язика почали злітати образи на адресу жіночої половини. Однак, почувши негативні вислови про свою пасію, В’ячеслав раптом скипів. У колишніх «зеків», як відомо, прийнято суворо відповідати за «базар»…

Між двома п’яними чоловіками виникла суперечка, котра швидко переросла у бійку. Тепер затриманий стверджує (хто докаже, як воно було?), що господар першим схопив ніж, а йому, мовляв, не залишалося нічого іншого, як озброїтися молотком. Після кількох ударів молотком він вирвав з рук Володимира ніж і вдарив ним чоловіка, поціливши у сонну артерію… Далі вбивця зняв з руки мертвого Володимира годинник, забрав мобільний телефон і вибіг на вулицю.  «Мобілку» дорогою викинув у траву.

Щодо пожежі, то вбивця переконує, що на той момент він перебував у стресовому стані, мало що пам’ятає, але хати не підпалював. Мабуть, вона загорілася від кинутого недопалка… Чи справді це так, повинно з’ясувати слідство.

За фактом навмисного убивства, як повідомляє майор міліції Іван Ладжун із ВЗГ ГУМВС, порушено кримінальну справу. В’ячеслава заарештовано. З’ясовується й роль у цій справі Аттіли. Міліціонерів, які розкривали цей жахливий злочин, заохотив начальник ГУМВС Павло Кононенко.

 
Іван ГРИЦАН, спеціально для zakarpatpost.net
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 557 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...