«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 08:53:13

Головна » 2009 » Липень » 1 » Генпрокурор просить ВР дати згоду на притягнення Лозінського до кримінальної відповідальності



Генпрокурор просить ВР дати згоду на притягнення Лозінського до кримінальної відповідальності
19:56:23
 
Генпрокурор Медведько звернувся до ВР з проханням дати згоду на притягнення БЮТівця Лозінського до кримінальної відповідальності у справі "полювання на людину".
 
Генпрокуратура просить Верховну раду дати згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання, взяття під варту народного депутата України від фракції БЮТ Віктора Лозінського.

Стосовно нього 1 липня було порушено кримінальну справу за фактом заподіяння тілесних ушкоджень, що спричинили смерть людини у Голованівському районі Кіровоградської області.

У Генпрокуратурі зазначили, що відповідне подання ввечері 1 липня до ВР надіслав Генеральний прокурор України Олександр Медведько.

Нагадаємо, кримінальну справу про Лозінського порушено за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання від 7 до 10 років в'язниці.

28 червня Лозінський сам звернувся до Генерального прокурора Олександра Медведько з проханням внести на розгляд Верховної ради подання на зняття з нього депутатської недоторканості.

55-річний мешканець Кіровоградської області Валерій Олійник загинув під час сутички з народним депутатом від БЮТ Віктором Лозінським, прокурором Голованівського району Євгеном Горбенком та начальником Голованівського РВ УМВС Михайлом Ковальським 16 червня.

"Справа Лозінського" набула розголосу, але поки що жодних певних фактів невідомо. Валерій Олійник помер, за одними даними, від нанесених побоїв, за іншими – від кульових поранень. Версії того, що сталося, також різняться.

Першою з'явилася інформація про те, що "бютівець" Валерій Лозінський, разом із прокурором і начальником міліції Голованівського району Кіровоградської області, напідпитку влаштували "полювання на людину", забивши насмерть невинну людину.

Разом із тим, за інформацією першого віце-прем'єра Олександра Турчинова, загиблий був браконьєром і першим напав на машину, в якій їхали учасники інциденту. Ті, за його словами, лише оборонялися, а потім викликали спецназ, дії якого й призвели до смерті селянина.

Ефективно і відкрито розслідувати справу закликав президент Віктор Ющенко. Після цього було звільнено з посади та заарештовано екс-прокурора Голованівського району Кіровоградської області Євгена Горбенка, відсторонено від посади начальника райвідділу міліції Михайла Ковальського, а також звільнено губернатора Кіровоградщини.

Крім того, заступник генпрокурора Ренат Кузьмін спростував інформацію про те, що начальник Голованівської районної міліції Михайло Ковальський і місцевий прокурор Євген Горбенко, які разом з депутатом від БЮТ Віктором Лозінським брали участь в бійці і тепер затримані, зізналися в 15 вбивствах. Інформація про це з`явилася раніше в ЗМІ.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 533 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...