«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 06:03:33

Головна » 2009 » Липень » 3 » Скандал в Китаї: влада відбирала у батьків дітей і продавала їх іноземцям



Скандал в Китаї: влада відбирала у батьків дітей і продавала їх іноземцям
14:41:45
У Китаї вибухнув скандал, пов'язаний з торгівлею дітьми. Як з'ясували китайські журналісти, власті провінції Гуйчжоу продавали за кордон дітей, батьки яких порушили правило "одна сім'я - одне дитя" і не схотіли платити встановлений штраф.

 

Чиновники відбирали у батьків новонароджених дітей і продавали їх іноземцям. За даними ЗМІ, близько 80 дівчаток з півдня країни було продано для удочеріння. Як повідомляє державна газета Southern Metropolis News, дітей продавали за 3 тисячі доларів. Прийомним батькам говорили, що дітей підкинули.

За інформацією журналістів, жертвами ставали малозабезпечені сім'ї. Батькам чиновники загрожували крупними штрафами за порушення закону про планування сім'ї. Як відомо, в КНР діє закон, за яким, з жителів сільської місцевості, що мають більше двох дітей, стягується штраф у розмірі зразковий 3 тис. доларів. Ета гігантська сума у декілька разів перевищує річний дохід багатьох китайців.

Після того, як дітей забирали з сімей, їх поміщали в притулки для сиріт, а потім владнували аукціон для бездітних пар із США і Европи. За даними китайської газети, виручені гроші ділили між собою притулки і місцеві чиновники. Правила усиновлення китайських дітей іноземцями були посилені в 2006 році.

Нагадаємо, що навесні в Китаї було ліквідовано 72 угрупування торговців людьми, з полону злочинців звільнені 214 жінки і 447 дітей, більшості з яких було менше 5 років. Операція по боротьбі з "змієголовими", які займаються викраданням і продажем людей, почалася в квітні.

Торгівля людьми процвітає в Китаї, оскільки є дуже прибутковим бізнесом і має попит. За продаж одного викраденого дитяти "змієголові" виручають в середньому близько 7,5 тисяч доларів. Ситуацію посилює той факт, що цей злочинний бізнес відрізняється низьким рівнем риски. Залишених без нагляду дітей викрасти досить легко. За статистикою, особливо часто в КНР викрадають маленьких хлопчиків, яких перепродують в бездітні сім'ї, що бажають виростити спадкоємця.

Нагадаємо, в Китаї з 1979 року діє правило "одна сім'я - одне дитя". Більшості міських жителів дозволяється мати не більше за одного дитяти, а сільських - не більше двох. Уряд КНР підтримує систему пільг і привілеїв для сімей, що обмежуються одним дитям, а порушники державної політики підлягають штрафові в розмірі до десяти річних доходів.
 
 
Категорія: Світ | Переглядів: 504 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...