«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 08:42:31

Головна » 2009 » Липень » 11 » Закарпаття: Бджілки за кордон не долетіли



Закарпаття: Бджілки за кордон не долетіли
11:27:47
 
Уже стали звичними часті виїзди у зарубіжні держави наших краян протягом останніх років. Воно й не дивно - фінансова криза, негаразди в державі, тому треба якось крутитися, щоб заробити копійку. Але окремі громадяни, переправляючи через кордон той чи інший крам, чомусь забувають, що на певну категорію товару потрібно мати відповідні дозволи. Адже переміщення товарів через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю у великих розмірах, а також незаконне переміщення історичних та культурних цінностей, отруйних, сильнодіючих, радіоактивних або вибухових речовин, зброї та боєприпасів (крім гладкоцівкової мисливської зброї та бойових припасів до неї) – це контрабанда. Контрабандою є також переправлення стратегічно важливих сировинних товарів, щодо яких законодавством встановлено правила вивезення за межі України…

 

Дмитро, житель прикордонного Берегівського району Закарпатської області, частенько виїжджав в сусідню Угорщину. Звідти привозив на продаж гербіциди й пестициди, котрі належать до отруйних сильнодіючих речовин. Проте під час перевірки з’ясувалося: підприємливий селянин не має на свій товар жодних документів та дозволів.

 

А житель Іршавщини вирішив переправити на терена сусідньої держави, -- Російської Федерації, бджіл на чималу суму – 350 тисяч гривень. Щоправда, з документами на «живий» крам, як встановили працівники УДСБЕЗ ГУМВС України в Закарпатській області у нього виявилося не все гаразд. Річ у тім, що для перевезення бджіл за кордон повинні бути спеціальні сертифікати. Чоловік невдовзі пред'явив ветеринарні сертифікати, але вони були звичайнісінькою підробкою. В обох випадках порушені кримінальні справи. Слідчі органи встановлюють інших осіб, причетних до цих контрабандних перевезень.

 

– За законом за такі діяння передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з конфіскацією предметів контрабанди, – зауважує начальник ГУМВС України в Закарпатській області  полковник міліції Павло Кононенко. – Отож тим, хто має намір порушити закон, варто добре подумати, аби потім не опинитися на лаві підсудних.

 

ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 500 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...