«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 03:41:02

Головна » 2009 » Липень » 12 » Фестиваль «Цвіт папороті» завершився скандалом



Фестиваль «Цвіт папороті» завершився скандалом
10:42:17
 
У м. Стрию завершився ХVI Всеукраїнський фестиваль «Цвіт папороті». У ньому взяли участь понад п’ятдесят учасників з різних областей України. Володаркою Гран-прі стала 20-річна Катерина Охріменко з м.Вільнянська Запорізької області. Та під час урочистого закриття голова журі конкурсу, заслужений артист України Ярослав Борута попросив оголосити його заяву про грубі порушення, які були допущені при проведенні фестивалю.

 

Ярослав Борута, як голова журі, обурений тим, що до його думки менш досвідчені члени журі не прислухалися. Й тому він покинув зал, де проходив фестиваль ще до його завершення, офіційно не знімаючи з себе повноважень голови журі. Організатори фестивалю не зробили жодної спроби урегулювати спірні питання та зауваження заслуженого артиста України, якого запросили очолити журі. На його телефонні дзвінки вони теж не відповідали.

 

Результатом конфлікту стала заява, в якій зокрема йдеться: «Я, заслужений артист України Ярослав Борута, голова журі XVI Всеукраїнського пісенного фестивалю «Цвіт папороті» заявляю про те, що результати журі потрібно вважати недійсними, через допущення грубих порушень членами журі (Лідії Хороб, Лілії Кобільник, Віри Лисик, Олега Лисія) умов; фестивалю; які передбачені в його Положенні та в необ’єктивності виставлених оцінок ряду конкурсантів, які брали участь у фестивалі.

 

Порушення фестивалю відбулися у всіх чотирьох вікових категоріях, а саме кожна вікова категорія повинна була ділитись на чотири жанри (поп-музика, рок-музика, народна пісня, авторська пісня та співана поезія), але на фестивалі оцінювання проходило без поділу на жанри. Грубим порушенням стало введення, непередбаченої Положенням, номінації «Дует». Згідно Положення, одними із організаторів фестивалю є відділ у справах сім’ї та молоді і відділ культури. Але до складу журі не було представлено жодного члена із вищенаведених відділів

 

Я, як голова журі, заявляю, що протокол результатів фестивалю не підписував і повноваження; голови журі з себе не знімав, з результатами фестивалю не погоджуюсь і вважаю його незавершеним до вирішення спірних питань. Копії заяви надсилається: в управління у справах сім’ї та молоді Львівської ОДА, в управління культури Львівської ОДА і у Міністерство культури України».

 

Довiдка

 

ХVІ Всеукраїнський фестиваль української пісні «Цвіт папороті» у місті Стрию, що на Львівщині цьогоріч був присвячений 60-річчю від дня народження Володимира Івасюка, оскільки 2009 рік проголошено у райцентрі роком пам’яті композитора. Статус всеукраїнського він отримав минулого року. Мета фестивалю пошук і відкриття творчо обдарованих виконавців та авторів української пісні.
 
 
 
Категорія: Скандали | Переглядів: 552 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...