«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 08:44:22

Головна » 2009 » Липень » 14 » На Донеччині пенсіонерка продавала дівчат у рабство



На Донеччині пенсіонерка продавала дівчат у рабство
15:11:53
Донецькі правоохоронці викрили злочинну групу, яка впродовж кількох років займалася відправкою дівчат, у тому числі неповнолітніх, до Москви, з метою зайняття проституцією. До участі в цьому своєрідному бізнесі були залучені глава родини - 58-річна мешканка Горлівки, її співмешканець, донька та син. У взаємодії з московськими колегами працівники української міліції затримали підозрюваних одночасно в Донецьку і Москві.

 

За даними правоохоронців, дівчата знали, що їдуть займатися проституцією. Всі вони розраховували на обіцяне безкоштовне харчування, мешкання і 30-40% від заробленої суми. Проте вже в Москві зрозуміли, що потрапили в справжнє рабство. Деяким дівчатам удавалося втекти через місяць, деякі пристосовувалися і добровільно залишалися в борделі на кілька років, але ніхто так і не звернувся в міліцію. Через це оперативникам довелося спочатку самотужки встановлювати потерпілих, щоб від них отримати хоч якійсь відомості про зловмисників. Треба було дуже акуратно виявити злочинну діяльність і правильно задокументувати її.

Нарешті у поле зору правоохоронців потрапила сім'я, що проживає в Горлівці. Повії у своїх свідченнях указували, що виїжджали до Москви з "легкої руки" 58-річної Людмили Іванівни. У Москві дівчаток зустрічала донька цієї жінки. Тетяна розселяла дівиць по орендованих квартирах і вже з першого дня забезпечувала українським путанам безперебійний потік клієнтів. У дівчат був власний водій, який розвозив їх по адресах.

"Я пропрацювала у Тетяни менше місяця, - з жахом згадує свою поїздку в російську столицю 17-річна Олена. – Мені обіцяли 30% від напрацьованого, але грошей я так і не побачила. Коштів не давали навіть на їжу. Продукти купували на ті гроші, які клієнт залишав як чайові. Я не захотіла працювати в таких умовах, довго прохала Тетяну віддати мій паспорт. Вона знала, що у Горлівці у мене залишилися мати, брати і сестри і, напевно, тому віддала документи. Дівчата, у яких не було родичів, залишалися в борделі надовго".

Свідчення 17-річної Олени багато в чому допомогли правоохоронцям зрозуміти, як діють зловмисники, і встановити всіх учасників групи. Ініціатором діяльності такого бізнесу була Тетяна. Кілька років тому вона сама відправилася "впокорювати Москву" і потрапила в публічний дім. З часом дівчина вирішила налагодити власний канал надання сексуальних послуг і попросила рідних допомогти в пошуку кандидаток. Вербуванням дівиць займався брат Тетяни і її мати, які отримували від 100 до 150 доларів США за кожну повію.

Злочинна діяльність сімейного підряду тривала декілька років, бізнес був поставлений на потік. З новоприбулими путанами в Москві вже не церемонилися. У милості були лише ті дівчата, які тривалий час пропрацювали в борделі. Таким навіть дозволялося узяти вихідний і прогулятися Червоною Площею.

На сьогоднішній день родичів-бізнесменів заарештовано. Членам злочинної групи пред'явлено звинувачення за декількома статтями кримінального кодексу, зокрема за торгівлю людьми та примушування до заняття проституцією. Матеріали у справі зібрані і направлені до суду.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 435 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...