«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 05:35:50

Головна » 2009 » Липень » 19 » У циган-наркоторговців з Закарпаття вилучили «Вінчестер», півкілограма золота та $42 тис.



У циган-наркоторговців з Закарпаття вилучили «Вінчестер», півкілограма золота та $42 тис.
09:51:05
На Київщині правоохоронці знешкодили два внутрішні канали надходження наркотиків.
 
Наразі у причетності до діяльності цієї групи викрито десять осіб, із яких восьмеро - роми та двоє українців, які налагодили поставки великих партій ацетильованого опію (5-10 л на тиждень) на територію Київщини з Закарпатської та Миколаївської областей. Про це повідомили у ВЗГ МВС України.

 

За словами начальника УБНОН ГУМВС України в Київській області Костянтина Марченка, організатором групи була 50-річна ромка Раїса, яка проживала у власному будинку в Білій Церкві. Саме вона розподіляла ролі та налагоджувала міжрегіональний оптовий наркобізнес. Постачальниками з Закарпаття також була сім’я ромів - чоловік виконував роль кур’єра, а дружина домовлялася про зустріч та відповідала на телефонні дзвінки. При цьому, долучивши до справи ще одного 48-річного знайомого рома, подружжя також виготовляло наркотики. Аналогічна група, що виконувала ті ж функції, діяла на Миколаївщині, проте до її складу входили українці.

 

Як розповів начальник Білоцерківського МВ Микола Орлюк, в результаті проведення оперативних закупівель та обшуків правоохоронці вилучили обладнання для виготовлення наркотиків та понад 3,5 літра екстракційного опію. Це дорівнює 17,5 літра опію ацетильованого. За оптовими цінам "чорного" ринку вартість вилученого складає 263 тисячі гривень. Якщо б цей товар дійшов до покупця-наркомана, загальна сума виручених грошей за нього складала вже не менше 900 тисяч гривень. Наркотику вилучено майже на 1 млн. гривень

 

Також у наркоторговців вилучено рушницю Вінчестер, електрошокери, 200 тисяч гривень та 16 тисяч доларів, майже півкілограма золота і 50 мобільних телефонів. Наразі вирішується питання про накладення арешту на сім автомобілів, п’ять будинків та дві квартири.

 

За цим фактом порушено кримінальну справу. Учасникам угрупування загрожує від восьми до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Загалом цього року міліцією Київщини виявлено 1540 фактів незаконного обігу наркотиків, до кримінальної відповідальності притягнуто 830 осіб (з позбавленням волі 244). Порушено 269 кримінальних справ за тяжкими та особливо тяжкими злочинами. Ліквідовано 22 наркопритони - місць розповсюдження наркотиків та 11 нарколабораторій, де вони виготовлялися. Вилучено майже 400 кілограмів наркотичних засобів та психотропних речовин. Виявлено та знешкоджено сім каналів надходження наркотиків на територію Київщини, з них три - міжнародних (з Голландії та Німеччини).
 
 
 
Категорія: Кримінал | Переглядів: 467 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...