«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 04:12:51

Головна » 2009 » Липень » 19 » Закарпаття: Слідчий Геннадій Туріна має справу із специфічною «публікою»



Закарпаття: Слідчий Геннадій Туріна має справу із специфічною «публікою»
10:23:15
 
У дитинстві Геннадій Туріна, слідчий Іршавського РВ ГУМВС України в Закарпатській області, як і більшість його ровесників, полюбляв поганяти м’яч. Навіть був неодноразовим учасником різних спортивних змагань як у районі, так і в області. Коли настав час обрати професію, юнак без вагань прийняв рішення бути правоохоронцем. Вступив у Національну академію внутрішніх справ України.

 

Його служба в міліції почалася зі скромної посади помічника слідчого слідчого відділення Іршавського райвідділу. Але велике бажання працювати, молодечий ентузіазм, прагнення більше знати невдовзі зауважив його керівник підполковник міліції Іван Лазорко. Тож згодом Геннадію доручили виконувати обов’язки слідчого.

 

На робочий стіл молодого працівника лягли перші кримінальні справи. Серед них -- крадіжки у селі Білки. Правоохоронцеві вдалося з’ясувати: злочин скоїли троє місцевих жителів. Спочатку крадії проникли у будинок одного пенсіонера, поцупили гроші, дещо з цінних речей. За якийсь час обікрали іншу літню людину. Далі зловмисники зовсім знахабніли – серед білого дня напали на старшого чоловіка і відібрали у нього всі гроші. «Подвиги» кримінальної «трійки» припинив молодий слідчий.

 

Професійна майстерність та вміння працювати з людьми стали вирішальними чинниками того, що Геннадія Туріну згодом перевели на посаду слідчого. Він розслідував багато кримінальних справ, пов’язаних із незаконним зберіганням зброї та боєприпасів. Одного разу міліціонер отримав інформацію, що підозрюваний, який приходив за кримінальною справою, зберігає вдома холодну зброю і погрожує фізичною розправою та вбивством своєму сусіду.

 

Під час обшуку у дворогосподарстві цього молодика справді виявили та вилучили зброю. Та не лише із «зброярами» і грабіжниками доводиться мати справу слідчому Туріні. Останнім часом побільшало також випадків шахрайства. Громадянин К., наприклад, використавши своє службове становище на основі підробленої довідки взяв кредит в одному з іршавських банків на суму вісім тисяч доларів США. Під заставу вніс обладнання, яке насправді йому належало. Отримав гроші, але умови кредитного договору не виконував. Згодом спритник виготовив іншу фальшиву довідку, за якою отримав ще один кредит, далі подібним чином «розжився» на чималу суму в іншому банку. Геннадій зумів зібрати чимало доказів, вилучити багато документів, аби довести вину афериста.

 

Розслідував Туріна і справу про шахрайські дії ільницького автослюсаря. Цей зловмисник настільки вміло входив у довіру до громадян, що ті йому навіть наперед платили за ремонт своїх автомобілів.

 

А кілька хуліганів зі села Мідяниця протягом тривалого часу тероризували жителів сусіднього Сільця. Грабували, били людей. Один із зловмисників, здогадуючись, що міліціонери уже «вийшли» на нього, викинув крадений мобільний телефон, аби той йому не зашкодив, у річку. Проте це йому не допомогло. Усіх хуліганів затримали і притягнули до відповідальності. Цю справу також розслідував Геннадій.

 

Хоча робота слідчого і доволі специфічна, потрібно спілкуватися із своєрідною «публікою», однак Геннадій Туріна каже: жодного разу він не пошкодував, що свою долю пов’язав з міліцією. Часу на відпочинок, на сім’ю майже не залишається. Правда, дружина Марта і дочки розуміють та завжди підтримують його.

 

Віта ГОРЗОВ
 
 
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 441 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...