«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 07:33:36

Головна » 2009 » Липень » 25 » Закарпаття: Як не стати жертвою квартирних злодіїв



Закарпаття: Як не стати жертвою квартирних злодіїв
06:59:09
 
Міліцейська статистика свідчить:  у літній період значно зростає кількість крадіжок. «Ареною» злодійський діянь стають не тільки квартири, але й службові кабінети, магазини та складські приміщення. Співробітники Ужгородського МУ ГУМВС України в Закарпатській області неодноразово зверталися через засоби масової інформації до жителів обласного центру з проханням  бути пильними, не  спокушати злодіїв  власною недбалістю та безпечністю. Аби вкотре напоумити шановних читачів, наведемо кілька переконливих прикладів  сумних наслідків такого  ставлення громадян до власного майна.

 

Ще навесні до ужгородських міліціонерів  звернувся 34-річний приватний підприємець, повідомивши: вночі хтось розбив  шибку на вікні і  проник у складське приміщення його фірми. Злодій  викрав із шафи  близько сорока двох тисяч гривень. Як з’ясували члени слідчо-оперативної групи, сигналізацією склад не був  обладнаний. Навіть більше, на його вікнах не було   звичайнісіньких решіток.  Аби вийти на слід та затримати зухвалого нічного крадія, ужгородські сищики, як то кажуть, з’їли не один пуд солі. Кількамісячна копітка робота невдовзі дала  потрібні  результати. Розшуковики затримали 28-річного  непрацюючого мукачівця Василя. Молодик уже був раніше судимий за аналогічні крадіжки. Наразі він під вартою і чекає  завершення слідства.

 

А днями із подібною проблемою до ужгородських міліціонерів звернулася 47-річна пані Марія. Серед білого дня у її квартиру „завітав” непроханий гість і викрав 300 гривень. Гроші,  за словами потерпілої,  лежали на видному місці у вітальні. Ну як, скажіть, злодію не скористатися такою нагодою. Тим паче,  що вхідні двері виявилися незачиненими. 

 

Не потурбувалася про безпеку своєї оселі і 45-річна ужгородка, жителька будинку на вулиці  Стародоманинської. Під покровом ночі злодій проник  в її помешкання  через відчинене вікно підвалу і поцупив не тільки дорогий мобільний телефон, а й 1700 гривень. І яким же було здивування потерпілої, коли розшуковики невдовзі повідомили їй, що нічний візитер --  один із її  сусідів.  Гроші зловмисник уже, як то кажуть, пустив за вітром, втім телефон продати ще не встиг.   

 

Отож з огляду на ці конкретні факти і випадки з правоохоронної практики пропонуємо кілька порад, які допоможуть не тільки уникнути небезпеки, а й зберегти роками нажите майно.

 

Як повідомив заступник начальника Ужгородського МУ ГУМВС України в Закарпатській області – начальник міліції громадської безпеки майор В’ячеслав Григор’єв, головні засоби захисту  майна -- надійна система замикання та пильність. Захист квартири повинен бути багаторубежевим. Розпочинається він з того, що ви повинні  наглядати за квартирою сусіда під час його відсутності, а він – за вашою. У випадку, коли побачите незнайому людину, яка безпричинно тиняється у під’їзді вашого будинку або просто викликає підозру, відразу зателефонуйте на 102. 

 

Завжди і при будь-яких обставинах зачиняйте  двері. Як показує досвід, більшість зловмисників проникає в помешкання  саме через недостатньо захищені двері. Сьогодні використовується система повного металозахисту вхідних дверей. Чудовим доповненням до нього може стати  електромеханічний замок. Спеціалісти радять врізати такі замки поряд із звичайним замком: нехай злодії спочатку попотіють з відмичкою, а вже потім зрозуміють, що двері у вас з секретом.

 

Наступний рубіж – блокування загальних коридорів, які ведуть від ліфта до квартири. Двері такого  передпокою  можна обладнати ще й домофоном. Дуже важливий і так званий „глазок” у дверях, але є й інші варіанти. Мова йде про кодові замки, які можна встановити в дверях вашого під’їзду. Це буде третій рубіж. Сьогодні більшість мешканців будинків використовує такий варіант захисту під’їзду, як чергування самих  мешканців або вахтера. Найкращі сторожі – пенсіонери, які постійно перебувають вдома.

 

Тим, хто бажає  встановити центральну охоронну сигналізацію,  пропонуємо звернутися в підрозділи Державної служби охорони. Ефективність таких сигналізацій доведена неодноразово:  у  всіх випадках спроба обікрасти квартиру, що знаходилася під централізованою охороною, закінчувалася затриманням злодія на місці.

 

Не варто забувати й про інших сторожів, зокрема, про собаку, який здавна був другом людини.  Звісно, тварину на тривалий період залишити без нагляду не можна. На час вашої відпустки її успішно замінить „електронний” пес: імітатор гавкання включається, як тільки хтось наблизиться до вашого помешкання.

 

Словом, бар’єри на дорозі злодія треба нарощувати на трьох етапах: при вході в під’їзд, на спільному сходовому майданчику  та біля вхідних дверей. Дуже важливо захищати вікна та балкони, через які без особливих труднощів може пролізти злодій. Особливо полюбляють проникати зловмисники  у квартири на перших трьох поверхах, тому радимо захищати балкони та лоджії декоративними решітками.

 

До речі, злодій ніколи не полізе у квартиру чи будинок навмання. Спочатку він обов’язково переконається, що господарів немає вдома. Аби  збити його з пантелику, створіть видимість вашої присутності. Зловмисники  „вираховують” порожню квартиру  за своєрідним  «маячком» -- папірцем, залишеним у дверях, або за  кореспонденцією у поштовому ящику:  якщо її багато,  отже,  нікого немає вдома. Є й інші варіанти перевірки: чи вмикається ввечері світло в квартирі, чи відкриваються штори. Злодії і каменюку жбурнути можуть у вікно. Якщо господарі наступного дня не засклили розбиту шибку, вночі пробиратимуться в квартиру.

 

Сподіваюся, шановні читачі, ви прислухаєтесь до порад правоохоронців. Збираючись  поїхати кудись під час відпустки,  зробіть усе, аби захистити своє майно.
 
 
 
Категорія: Кримінал | Переглядів: 515 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...