«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 12:36:49

Головна » 2010 » Червень » 11 » Американські генетики з'ясували, звідки на Землі взялися євреї



Американські генетики з'ясували, звідки на Землі взялися євреї
16:06:40
Вченим вдалося довести, що всі три основні групи єврейського народу - ашкенази, мізрахи (східні євреї) і сефарди – мають схожі генетичні ознаки, що виділяють їх з решти світової популяції людей.

Масштабне дослідження єврейського геному провели доктор Гіль Ацмону, професор Едвард Бернс з Медичного коледжу імені Альберта Ейнштейна, професор Гарі Острер з медичного факультету Нью-Йоркського університету, професор Ейтан Фрідман з ізраїльського медичного центру "Тель а-Шомер" та ізраїльський експерт Дорон Бехар.

Вони вивчили генетичні зразки євреїв з 14 країн світу і порівняли їх з генами представників 69 інших народів. При цьому аналіз мав на меті виявлення характерних мутацій і відмінностей геномів і не вимагав їх повної розшифровки.

Висновки генетиків підтвердили теорії про те, що більшість євреїв - нащадки давнього населення Ізраїлю та інших територій, розташованих у східній частині Середземного моря, так званої "Землі Ізраїльської" (ця область історично відома як Левант).

"Євреї не помиляються, вважаючи себе єдиним народом. Наші дослідження підтверджують цю концепцію. І свідчать, що єврейський народ пов'язаний ще загальною генетичною історією", - зазначив Гарі Острер.

"Судячи з усього, основна частина єврейського народу, і отже більшість євреїв, (з точки зору генетики) ближчі один до одного і до мешканців Близького Сходу, ніж до народів, з якими вони живуть тепер", - пояснив Дорон Бехар.

Утім, за його словами, з цього правила є кілька винятків. Так, єврейські громади Ефіопії та Індії генетично ближчі до неєврейського населення цих країн. Це, можливо, пояснюється тим, що під час формування цих співтовариств значне місце мало взаємопроникнення народів і культур.

Попри те, що всі групи євреїв володіють генетичними рисами, які свідчать про істотні домішки сусідніх етнічних груп, тим не менше, генетичну спорідненість усіх єврейських підгруп можна простежити аж до 2,5 тисяч років тому.

Цікаво, що з неєвреїв найбільш генетично близькі до євреїв італійці та французи.

"Я сподіваюся, що ця робота покаже неспроможність гіпотез, згідно з якими євреї є культурними, а не етнічними групами людей", - сказав Гарі Острер.

Вчені вважають, що їхнє дослідження буде цікаве не тільки історикам, але й медикам. Наприклад, з'ясувалося: характерні єврейські хвороби - простатит у чоловіків і рак грудей у жінок. Тепер належить дізнатися, чи справді існує генетична схильність до цих недуг.
 
 
Категорія: Наука та ІТ | Переглядів: 356 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Офіційний курс валют на понеділок, 25 жовтня
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...