«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 13:44:02

Головна » 2010 » Червень » 15 » Apple оновила свій найменший комп'ютер



Apple оновила свій найменший комп'ютер
16:31:46
Корпорація Apple оновила найдоступніший комп'ютер у своїй лінійці. Модель Mac mini отримала продуктивну начинку, алюмінієвий корпус і нові мультимедійні можливості.

Тепер компактний корпус PC виконаний за технологією Unibody (тобто вирізаний з єдиного бруска алюмінію). У порівнянні з попередньою моделлю новий Mac mini "схуд" майже вдвічі: його товщина зменшилася в півтора рази, а кожна зі сторін стала меншою на кілька сантиметрів.

Втім, скромні габарити не завадили інженерам Apple вбудувати у корпус не тільки всі необхідні компоненти, але і блок живлення, який раніше займав цінне місце біля розетки.

Начинка комп'ютера не зазнала особливих змін: як центральний процесор, як і раніше використовуються чіпи Intel попереднього покоління Core 2 Duo з тактовою частотою 2,4 ГГц або 2,66 ГГц, оперативної пам'яті тільки 2 Гб, а ємність жорсткого диска становить 320 Гб або 500Гб. Незначного апгрейду зазнала тільки інтегрована відеокарта. Тепер за обробку графіки в Mac mini відповідає відеоядро Nvidia GeForce 320M, продуктивність якого вдвічі перевищує можливості чіпа Nvidia 9400m, встановленого на попередніх моделях.

Енергоспоживання оновленого компактного комп'ютера було знижено на 25%, завдяки чому в режимі очікування він споживає всього 10 ват.

Не забули в Apple і про мультимедійні можливості. Mac mini нарешті отримав повноцінний роз'єм HDMI, що дозволяє підключити до нього великий телевізор і зовнішню акустику (раніше любителям "яблучної" техніки доводилося купувати для цього дорогі перехідники), а також кард-рідер для карт пам'яті стандарту Secure Digital.

Утім, всі ці приємні для користувача нововведення не змогли не позначитися на ціні пристрою. У США молодша конфігурація Mac mini коштує 699 доларів, тобто є на 100 дорожчою за моделі попереднього покоління. Таким чином, Apple поступово відійшла від концепції "найдоступнішого і найбільш економічного Mac" (саме так на офіційному сайті писали про Mac mini до оновлення), тепер він став ще ближчим до інших "Маків" - продуктивних, але дорогих.
 
tsn.ua
 
Категорія: Наука та ІТ | Переглядів: 416 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Офіційний курс валют на понеділок, 25 жовтня
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...