«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 11:35:53

Головна » 2010 » Травень » 20 » Азаров: Україна вступить до ЄЕП, якщо це буде вигідно



Азаров: Україна вступить до ЄЕП, якщо це буде вигідно
11:31:42
Україна готова розглядати можливість інтеграції в Єдиний економічний простір країн СНД, проте тільки з урахуванням власних національних інтересів. Про це заявив прем'єр-міністр країни Микола Азаров.

"Ми будемо вести переговори зараз, і будемо виходити, перш за все, з наших національних інтересів - якщо це нам вигідно, ми будемо це робити, якщо на якомусь етапі нам будуть вигідні інші конструкції і моделі, ми будемо дотримуватися їх", - сказав Азаров
При цьому прем'єр вважає перспективним для України можливість виходу на ринки країн ЄЕП.

"Жодна країна не відмовилася б від ринку в понад 200 млн. чоловік. Ось перед нами є ринок, де ми можемо забезпечити роботу для нашого капіталу, наших компаній, наших людей і відмовлятися від цього може тільки, так скажемо, вузько обмежена людина . Ми і зараз не відкидаємо цю ідею ", - сказав він.
При цьому Азаров звернув увагу на існуючі конфлікти інтересів між українськими і російськими виробниками труб, хімічної продукції та інше.
"Навіщо російським трубникам конкурент у вигляді українських трубників, навіщо російським хімікам конкурент у вигляді українських хіміків і т.д.", - додав він, відзначивши, що долати можливі конфлікти відразу після створення ЄЕП допомагала "політична воля" держав-учасників.

Нагадаємо, Раніше міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Україна після президентських виборів висловлює зацікавленість у підключенні до інтеграційних проектів на пострадянському просторі, насамперед, у рамках Єдиного економічного простору. "Ми їх (Україну) не квапимо, у них йде внутрішня робота - їм важливо порівняти свої інтереси на різних напрямах зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності, але я знаю, що вони дуже зацікавлені, що вони готові до цієї роботи підключитися", - сказав він.

У свою чергу, президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що Росія готова розглядати можливість співробітництва з Україною в рамках Єдиного економічного простору і Митного союзу на прийнятних умовах.
Нагадаємо, раніше президент Віктор Янукович заявив, що створення Єдиного економічного простору між Росією, Казахстаном, Білорусією і Україною можливо лише в тому разі, якщо всі ці країни стануть членами СОТ.

Також Янукович додав, що на сьогоднішній день тема вступу України в ЄЕП "є актуальною, але вона вимагає додаткових зусиль. Ми взагалі не знаємо, наскільки глибоко в цьому процесі просунулися наші партнери - Росія, Білорусь і Казахстан. В усякому разі, наші фахівці вже працюють над цим питанням ".
Як повідомлялося раніше, 19 грудня 2009 президенти Росії, Білорусі та Казахстану Дмитро Медведєв, Олександр Лукашенко і Нурсултан Назарбаєв домовилися створити єдиний економічний простір (ЄЕП) до 1 січня 2012 року.
 
 
Категорія: Економіка | Переглядів: 474 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...