«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 08.05.2024, 19:41:02

Головна » 2011 » Липень » 28 » Борги по зарплатам на Закарпатті складають майже 13 мільйонів гривень



Борги по зарплатам на Закарпатті складають майже 13 мільйонів гривень
10:29:44
 
 
У середу, 27 липня, під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Івана Качура пройшла селекторна нарада з питань легалізації зайнятості населення, погашення заборгованості до Пенсійного фонду та виплати заробітної плати в області, - повідомили  у прес-центрі Закарпатської ОДА.

Першим учасники наради розглянули питання легалізації трудових відносин на підприємствах краю. Як повідомив начальник управління праці та соціального захисту населення Віктор Мацола, з початку року перевірено 898 суб'єктів господарської діяльності області. Встановлено понад тисячу порушень трудового законодавства. В результаті проведеної роботи укладено та зареєстровано в центрах зайнятості трудові договори з 934-ма працівниками. Найефективніше спрацювала робоча група з питань легалізації на Виноградівщині – перевірено 75 суб'єктів господарювання, Мукачівщині – 33, Рахівщині – 28 та Тячівщині – 23. Натомість у місті Чоп не було проведено жодного рейду-перевірки. Незначна кількість рейдів здійснена також на Великоберезнянщині, Міжгірщині та Берегівщині.

– Хочу наголосити – важлива не кількість рейдів, а їх дієвість. Вони повинні сприяти легалізації трудових відносин між роботодавцем та робітником, що надасть соціальні гарантії робітнику та додаткові надходження до бюджету. Тож одразу попереджаю про відповідальність за проведення фіктивних перевірок та за невиконання поставлених завдань, – наголосив заступник керівника краю Іван Качур.

Друге питання порядку денного стосувалося виплати заборгованості з виплати зарплат. У порівнянні з минулим місяцем борг зменшився на 7,5 % (1 млн.) і на разі становить близько 13 мільйонів гривень. Зменшення заборгованості на 23 % у порівнянні з попереднім місяцем відбулося за рахунок економічно активних підприємств. Ситуація ж на підприємствах-банкрутах залишається складною – борг зріс на 54,3 тис. грн. У результаті борг економічно активних підприємств у 3 рази менший від боргу підприємств-банкрутів та тих, що призупинили економічну діяльність.

Окремим питанням учасники розглянули погашення заборгованості до Пенсійного фонду – за останній час вона зросла на 2 мільйони гривень. Найбільшу частку боргу мають міста Ужгород та Мукачево.

Разом з керівниками районів було обговорено поточну ситуацію з цього приводу та наголошено на необхідності жорсткого контролю за погашенням боргів, кінцева мета – їх повна ліквідація. Також поставлене завдання активізувати роботу профільних районних та міських комісій.
 
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 448 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Янукович призначив Повалій своїм позаштатним радником
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...