«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 08.05.2024, 18:49:12

Головна » 2010 » Травень » 11 » Брата загиблого Леха Качинського оголосили циніком за те, що він подякував росіянам



Брата загиблого Леха Качинського оголосили циніком за те, що він подякував росіянам
15:00:22
Кандидат у президенти Польщі Ярослав Качинський, брат-близнюк трагічно загиблого в авіакатастрофі під Смоленськом польського президента Леха Качинського, розмістив в Інтернеті відеозвернення з подякою росіянам "за співчуття і симпатії".

"Десятого квітня сталася велика трагедія. Порив співчуття і симпатії мільйонів росіян були помічені поляками. Помічені та оцінені. Дякуємо за кожну сльозу, за кожну запалену свічку, за кожне слово співчуття. В історії бувають такі моменти, які можуть змінити все, і навіть хід історії. Я сподіваюся, що такий момент наближається", - сказав Качинський.

Нагадаємо, польський урядовий літак Ту-154 розбився під Смоленськом вранці 10 квітня. Глава Польщі Лех Качинський разом з офіційною польською делегацією летів в Катинь для участі в меморіальних заходах. На борту лайнера перебували 96 людей: 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. Ніхто з них не вижив.
За словами Ярослава Качинського, його брат мав бути присутнім у Москві на урочистостях з випадку 65-річчя Перемоги над фашизмом.
"Я знаю, що він з гордістю дивився би на польських солдатів, які марширували на параді, і думав би про мільйони російських солдатів, які віддали свої життя в боротьбі з німецьким "третім рейхом", - сказав Ярослав Качинський.

Однак, зазначив він, трагічно загиблий глава Польщі "думав би також і про Катинь, думав би про злочин, який 70 років тому так сильно розділив наші народи".
"Я знаю, що сталінізм і остаточний розрахунок зі сталінізмом є проблемою двох наших народів. І знаю також, що нове можна будувати, тільки спираючись на правду, і ми повинні цю правду пізнати, навіть якщо вона дуже болюча. Поляки пам'ятають удари і кулі злочинців з НКВС. Але пам'ятають також, що багато росіян тоді їм допомагали. Пам'ятають, що росіяни могли поділитися, хоча мали не дуже багато ", - сказав кандидат у президенти Польщі.

Натомість віце-спікер Сейму від правлячої в Польщі партії прем'єр-міністра Дональда Туска "Громадянська платформа", професор Стефан Неселовський звинуватив Качинського в "цинізмі у зв'язку зі зверненням, розміщеному в Інтернеті".

Як заявив Неселовський польським ЗМІ, "тон і слова, звернені до росіян", були сказані Ярославом Качинським "виключно через виборчу кампанію".
Неселовський є однією з найвпливовіших і знакових фігур у правлячій партії "Громадянська платформа".

Після загибелі президента Польщі, відповідно до Конституції країни, повноваження глави держави автоматично перейшли до спікера нижньої палати парламенту Броніслава Коморовського. Згідно з чинним законодавством, Коморовський призначив дату проведення дострокових виборів на 20 червня, можливий другий тур виборів відбудеться 4 липня.
 
 
Категорія: Світ | Переглядів: 374 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Янукович призначив Повалій своїм позаштатним радником
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...