«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 07:57:25

Головна » 2011 » Червень » 14 » Делегація мерів Закарпаття ознайомилася з роботою комунальних служб Угорщини



Делегація мерів Закарпаття ознайомилася з роботою комунальних служб Угорщини
17:51:54
 

Як уже повідомляв KARPATNEWS.in.ua, минулого четверга представницька делегація Закарпаття побувала в угорському місті Ніредьгаза для ознайомлення з роботою комунальних служб міста. Їм було презентовано системи управління та контролю якості води компанією ЗАТ «Ніршийгвіз».

Делегація відвідала водопровідні та водоочисні станції міста. У складі закарпатської делегації – мери міст Ужгорода Віктор Погорєлов, Мукачева – Золтан Лендєл, Хуста – Володимир Кащук, Берегова – Іштван Гайдош та заступник Чопського міського голови Володимир Хижняк.
Міський голова Ніредьгази Ференц Ковач розповів про організацію в місті водопостачання та водовідведення. Ще у 1992-ому році була створена регіональна компанія «Ніршийгвіз» Окрім власне міста компанія обслуговує 49 сіл області Соболч-Сотмар-Берег, де проживає понад 260 тисяч населення. З моменту заснування компанії її активи зросли в чотири рази. Її засновники – 29 місцевих органів влади і уряд Угорщини.

Генеральний директор ЗАТ «Ніршийгвіз» Іштван Моріц повідомив, що вода і свердловин глибиною 110-200 метрів подається через 90 км трубопроводу. Загалом «Ніршийгвіз» володіє 40 муніципальними водними системами експлуатації та технічного обслуговування, і завдань розвитку. З початку цього року до проекту компанія приєдналися ще 6 населених пунктів. Угорські фахівець радить всім закарпатським водоканалам, аби вижити, об’єднуватися у одну мережу. Це дозволить суттєво скоротити штат робітників, підняти зарплати.

Також Іштван Моріц повідомив, що на Закарпатті ЗАТ «Ніршийгвіз» успішно інвестує в комунальне господарство Берегова. У 2007-му році міська рада спільною з угорською компанією створили ТзОВ «Водоканал Карпатвіз». Нині послугами з водопостачання та водовідведення товариства, що обслуговується 69-ма працівниками, користуються близько 10 тис. мешканців міста та понад 300 підприємств. З квітня 2008 року підприємство забезпечило мешканців міста цілодобовим водопостачанням.

Берегівський міський голова Іштван Гайдош розповідає, що до 2006 року стан житлово-комунальної галузі у скрутному становищі, працівникам боргували. «Ми взялися за пошук інвесторів. Нині система водопостачання та водовідведення в місті – на європейському рівні. Триває заміна старих мереж. Головне ж досягнення – збільшення подачі води з двох годин на добу до 24!», – відзначив Іштван Гайдош.

Підбиваючи підсумки робочої поїздки голова обласної ради Іван Балога відзначив, що без потужних інвестицій у систему водопостачання та водовідведення області неможливо, в краї необхідно здійснити заходи щодо економії питної води та зниження енергоємності її виробництва, створити сприятливі умови для залучення іноземних інвестицій, забезпечити дослідження й охорону джерел питного водопостачання, що має поліпшити якість питної води: «Нещодавно під час зустрічі з керівником Європейського банку реконструкції та розвитку Андрее Куусвеком йшлося про залучення інвестицій в комунальну сферу наших міст. В Угорщині ми ознайомилися з доволі ефективною системою водопостачання та водовідведення. На Ніредьгазькому водоканалі застосовані найновіші європейські технології. Досвід сусідів – для нашого регіону є прийнятним. Керівництво області Соболч Сотмар Берег готове всіляко нам допомагати. Нам дали пропозиції, які будуть опрацьовуватися. Ми всі заслуговуємо на те, щоб використовувати воду такої ж якості, як наші сусіди».

Поїздка була організована за сприяння Генерального консула Угорської Республіки в Ужгороді Йожефа Бачкаі та міського голови Ніредьгази Ференца Ковача. До речі, з міським головою Ніредьгази домовлено про відновлення дружніх стосунків Ужгород-Ніредьгази. В найближчий час буде поновлено та розширено відповідну угоду. За матеріалами прес-служби Закарпатської облради

http://karpatnews.in.ua
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 432 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...