«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 04:57:34

Головна » 2010 » Квітень » 15 » Депутати намагаються привласнити державні квартири



Депутати намагаються привласнити державні квартири
14:26:31
Депутати Верховної ради, яким минулого 2009 року виділили службове житло, хочуть перевести його в свою приватну власність.

У Верховній раді зареєстрований проект ухвали "Про врегулюванні правового режиму житла, наданого народним депутатам".
Текст документа на парламентському сайті відсутній, але газета "Дело" з'ясувала, що в ньому йдеться про приватизацію службового житла в Києві, яке влітку минулого року отримали 17 народних депутатів.

Один з ініціаторів документа про приватизацію службового житла - депутат з Партії регіонів Юлія Ковальова підтвердила, що в зареєстрованій, але неопублікованій ухвалі парламенту йдеться про 17 квартир, які минулого року були передані народним депутатам як службові.

Депутат пояснила, що на такий радикальний крок - переклад казенного житла в приватну власність - Верховну раду підштовхнула відсутність засобів для створення умов мешкання народних обранців в цих квартирах.

"У держави немає засобів, щоб облаштувати ці квартири: купити меблі, сантехніку, все, що дозволить вселитися в ці квартири. Щоб створити в них умови для мешкання, на кожну квартиру потрібно від 110 до 150 тисяч гривень", - говорить Ковальова.
Минулого року глава регламентного комітету Олександр Єфремов (Партія регіонів) заявляв, що житло для депутатів побудоване, але потрібно ще 2,44 мільйона гривень на оснащення квартир всім необхідним аж до посуду.

"У Верховної ради накопичилася дуже висока кредиторська заборгованість, і засобів на облаштування цього житла немає", - підтверджує розділ підкомітету по матеріально-технічному забезпеченню Верховної ради Василь Кравчук.

Вирішенням проблеми, згідно проекту ухвали, може стати передача службових квартир в приватну власність депутатів, які самі доведуть їх до розуму.
Співавторами ухвали виступають народні депутати, які претендують на державні квадратні метри.

Як відомо, в липні минулого року між 120 депутатами було розіграно 17 квартир по вул. Срібнокильськой, 24 в Києві. Спочатку планувалося, що вони перейдуть у власність депутатів. Така практика існує багато років: іногородні депутати можуть отримати квартири або грошову компенсацію на придбання житла.

Шляхом жеребкування володарями житла стали 8 депутатів з фракції Партії регіонів, 4 від БЮТ і 1 комуніст. Ще 4 ордери без проведення лотереї було віддано депутатам, яким покладені пільги у зв'язку з інвалідністю, участю в бойових діях і т.д. Проте минулого року із-за кризи таку пільгу порахували накладною для держбюджету.

Через 4 місяці після жеребкування Єфремов зареєстрував ухвалу про переклад цих депутатських квартир в статус службових. Парламент 352 голосами його підтримав.
З тих пір квартири залишаються незаселеними.

Нагадаємо, нещодавно підприємства Верховної ради провели ряд тендерів на закупівлю послуг із забезпечення своєї діяльності.
Держпідприємство "Готельний комплекс "Київ" управління справами апарату ВР 23 березня уклав договір з АОЗТ "Техносервіс" на реконструкцію систем опалювання, гарячого водопостачання, вентиляції і кондиціонування залів ресторану. Вартість послуг склала 2,5 млн грн.
 
 
Категорія: Політика | Переглядів: 353 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...