«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 09:38:37

Головна » 2010 » Травень » 25 » Для ЄС Янукович став несподіванкою



Для ЄС Янукович став несподіванкою
10:14:50
Країни-учасники "Східного партнерства" завищували свої очікування від проекту. Зокрема, несподіваним для Європи став курс президента України Віктора Януковича на зближення з Росією. Таку думку висловив експерт Фонду Бертельсманна Корнеліус Охманн.

"Підсумки неоднозначні. З одного боку, в кінці кінців, Єврокомісія ухвалила певні заходи - були виділені гроші, в тому числі на Форум громадянського суспільства. Брюссель чітко сказав, що прагне до реалізації Східного партнерства. З іншого боку, в Україні відбулася демократична, але несподівана для багатьох оглядачів подія - був обраний президент (Віктор Янукович - ред.), який вочевидь віддає перевагу економічному та політичному зближенню з Росією. У Білорусі відбулися сфальсифіковані комунальні вибори, які показали силу режиму. Із сусідніх з ЄС країн лише Молдова "високо тримає європейський прапор". Про кавказькі країни можна не говорити - там у політиків немає ні часу, ні великого бажання наближатися до ЄС", - заявив Охманн, коментуючи підсумки першого року роботи комісії.

"Через один рік неможливо очікувати якогось прориву, я думаю, зараз можна сказати - це гарний початок, і в інтересах всіх сторін, щоб процес зближення продовжувався", - додав він.

Разом з тим, експерт підкреслив, що необхідно, щоб суспільство розвивалося по європейському шляху. "Не може бути членство в ЄС в безпосередній перспективі. Мова про трансформацію суспільства в багатьох сферах, у тому числі в правовому полі", - сказав він.

Він також заявив, що введення безвізового режиму з боку ЄС це поступовий процес. "Спочатку потрібні чіткі умови видачі віз студентам і бізнесменам. Якщо все буде нормально, можна думати про полегшення візового режиму для інших категорій", - відзначив Охманн.

Він додав, що зараз європейські супротивники безвізового режиму з Україною використовують ті ж аргументи, які 10 років тому використовували проти поляків, чехів і інших. "Чим краще розвивається економіка в країнах, чим менше проблем з нелегальними мігрантами, тим швидше буде відмінено візовий режим", - вважає експерт.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 339 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...