«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 17:26:16

Головна » 2010 » Травень » 17 » До Києва прибуває Мєдвєдєв: програма візиту



До Києва прибуває Мєдвєдєв: програма візиту
10:58:36
У понеділок, 17 травня, з офіційним візитом до Києва прибуде президент Російської Федерації Дмитро Мєдвєдєв.

Найнесподіванішим пунктом його програми виявилося відвідування Меморіалу пам'яті жертв Голодомору. Дмитро Мєдвєдєв і Віктор Янукович, всупереч традиції, зустрінуться не на Банковій, а на площі Слави, після чого відвідають Могилу Невідомого Солдата, пам'ятник Івану Кожедубу і Меморіал пам'яті жертв Голодомору.
"До останнього дня не вірилося, що "Голодомор" залишиться у графіку. Він кілька разів зникав звідти", - розповіли дипломати, які брали участь у формуванні графіку Мєдвєдєва. До речі, за їхніми словами, програма візиту за останній тиждень змінювався більше десяти разів і була остаточно узгоджена лише в неділю після полудня.
Кілька разів призначали і скасовували зустріч Мєдвєдєва з представниками українського та російського бізнесу. Згідно з підсумковим варіантом програми, цей захід відбудеться у вівторок в готелі Hyatt за участю Віктора Януковича. За інформацією ЗМІ, Москва також тричі змінювала вуз, де російський гість повинен прочитати лекцію українським студентам. У результаті було обрано Київський національний університет ім. Шевченко. Водночас відвідування Чорнобиля вирішили скасувати.
Основним офіційним пунктом візиту стане участь Мєдвєдєва у третьому засіданні Міждержавної комісії Росії і України, підсумком якої, як очікується, стане ухвалення цілого пакету конкретних документів.

Глава адміністрації президента РФ Сергій Наришкін зазначив, що візит буде "розвитком безпрецедентного за інтенсивністю та результативністю політичного діалогу на найвищому рівні".

Зокрема, за словами першого віце-прем'єра Андрія Клюєва, під час візиту будуть підписані п'ять кгод - про демаркацію українсько-російського кордону, співробітництво за проектом ГЛОНАСС, партнерство банків ВТБ і Укрексімбанку, а також дві угоди про взаємодію в гуманітарній сфері.

План подальших дій Києва і Москви міститься в протоколі засідання міждержавної комісії, який буде підписано за підсумками зустрічі президентів. Крім іншого, глави держав оприлюднять два спільних заяви, які також мають статут офіційних документів, - з питань європейської безпеки і придністровського врегулювання.
Президенти Росії та України також мають намір обговорити ситуацію в Киргизії. "Тема актуальна; швидше за все вони її обговорять у вузькому складі", - зауважив Сергій Наришкін.

Сам Мєдвєдєв напередодні свого візиту дав інтерв'ю ТСН, в якому розповів, що, зокрема, має намір обговорити з Віктором Януковичем тему об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу". Він підкреслив, що мова про злиття компаній зараз не йде, але об'єднання якихось певних активів або створення спільного підприємства є можливим.
Зазначимо, що це буде вже сьома зустріч Мєдвєдєва і Януковича з березня цього року.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 369 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Офіційний курс валют на понеділок, 25 жовтня
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...