«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 08.05.2024, 11:29:18

Головна » 2011 » Липень » 8 » До уваги абітурієнтів! У ЗакДУ та його коледжі — нові спеціальності



До уваги абітурієнтів! У ЗакДУ та його коледжі — нові спеціальності
12:24:00
 

Цього року Закарпатський державний університет відкрив для абітурієнтів кілька нових спеціальностей, що урізноманітнюють вибір майбутньої професії та відповідають потребам сучасного ринку праці.

Одна з таких нових спеціальностей – «Прикладна лінгвістика». Випускники, які отримають відповідну освіту за цією спеціальністю, зможуть на професійному рівні працювати над перекладом науково-технічної, економіко-правової літератури і документації, матимуть навички перекладацької роботи на підприємствах. Навчання буде тісно пов’язане із комп’ютерними технологіями, оскільки сьогодні перед лінгвістикою стоїть і невідкладне завдання пошуку оптимальних шляхів і способів ефективної оптимізації комунікації людини і комп’ютера.

На кафедрі прикладної лінгвістики та загального мовознавства ЗакДУ створені комп’ютерна лабораторія та кабінети, укомплектовані аудіоапаратурою та значним фондом навчальних матеріалів. У ЗакДУ – традиційно високий рівень викладання іноземних мов, студенти мають змогу не тільки освоювати їх за новими методиками, але й здобувають мовну практику за кордоном завдяки добре налагодженим міжнародним зв’язкам університету.

Студентів тут навчають 2 професори, 4 доценти – кандидати наук, фахові викладачі у галузі перекладознавства під керівництвом провідного вченого-германіста, єдиного на Західній Україні доктора філологічних наук – Михайла Полюжина.

Ще одна нова спеціальність вузу – «Практична психологія». Здобувши таку спеціальність, можна працювати на посадах практичного психолога у органах державної влади чи на підприємствах, у закладах освіти, а також надавати консультації з питань комерційної діяльності та управління, проводити психодіагностичну та корекційну роботу з різними категоріями населення, здійснювати психологічний супровід тощо.

Природничо-гуманітарний коледж університету цього року відкриває одразу декілька нових спеціальностей: «Землевпорядкування», «Оціночна діяльність», «Туристичне обслуговування».

Крім названих нових спеціальностей ЗакДУ традиційно пропонує абітурієнтам і такі: «Правознавство», «Інформаційні управляючі системи та технології», «Програмне забезпечення систем», «Облік і аудит», «Банківська справа», «Туризмознавство», «Країнознавство», «Міжнародний бізнес», «Міжнародне право». Прес-служба Закарпатського державного університету 

Джерело: http://karpatnews.in.ua
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 546 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Янукович призначив Повалій своїм позаштатним радником
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Количество разводов в Украине за первое полугодие 2010 года снизилось
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
Практично всі готелі в Україні звільнено від сплати податку на прибуток на 10 років через Євро-2012
Заробітки на виборах: 5 тисяч по оголошенню, 15 тисяч - по знайомству
У Києві стати депутатом можна за 50 тисяч доларів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...