«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 08:33:39

Головна » 2010 » Травень » 6 » Допомогу США в ліквідації витоку нафти запропонували 13 країн і ООН



Допомогу США в ліквідації витоку нафти запропонували 13 країн і ООН
11:55:18
Допомогу США в ліквідації наслідків аварії на нафтовій платформі в Мексиканській затоці офіційно запропонували 13 країн і ООН, проте наразі необхідності у ній немає.

Про це повідомила прес-служба Білого дому.

"США вдячні за великодушну пропозицію допомоги в ліквідації наслідків витоку нафти у затоці і рекомендацій, отриманих від урядів Канади, Хорватії, Франції, Німеччини, Ірландії, Мексики, Нідерландів, Норвегії, Румунії, Кореї, Іспанії, Швеції, Великобританії, а також Організації об'єднаних націй. Пропозиції допомоги від цих країн припускали сприяння експертів різного профілю, проведення різних експертиз і оцінок впливу розливу нафти, перекидання в регіон НС додаткових бонових загород і хімічних реактивів для збору нафтопродуктів, нафтових насосів, складальників плівки, а також низку проектів з відновлення природи в порушеній аварією зоні", - говориться в повідомленні.

Водночас, зазначає Білий дім, зараз немає необхідності в тому, щоб прийняти закордонну допомогу.
"Поки немає такої необхідності, але США не відкидають, що таку допомогу може бути прийнято в майбутньому. Берегова охорона США наразі проводить додаткову оцінку пропозицій і з'ясовує, яка саме допомога може знадобитися підрозділам, що ліквідовують наслідки аварії", - зауважує Білий дім.

Як повідомлялося, у четвер, 6 травня, глава міністерства внутрішньої безпеки США Джанет Наполітано, міністр торгівлі Гарі Лок, керівник управління океанічних і атмосферних досліджень Джейн Любченко і заступник глави агентства з охорони навколишнього середовища Боб Персісеп вирушать до узбережжя затоки, де проведуть низку зустрічей з представниками федеральних структур, місцевою владою та бізнес-спільнотою. У завдання представників адміністрації також буде входити координація зусиль з подолання наслідків витоку нафти. У середу ввечері глава міністерства внутрішніх справ США Кен Салазар також вирушить в поїздку штатами Луїзіана і Алабама, де має намір відвідати низку заповідників для з'ясування ступеня завданих збитків.

Тим часом, гігантський підводний дзвін, створений компанією BP для того, щоб зупинити витік нафти в Мексиканській затоці, повинен почати відкачувати нафту з аварійної свердловини в понеділок, 10 травня.
Керована компанією BP нафтова платформа затонула біля узбережжя штату Луїзіана 22 квітня після вибуху і 36-годинної пожежі. Від розливу нафти постраждали узбережжя в штатах Міссісіпі, Флорида, Алабама і Луїзіана. Управління океанічних і атмосферних досліджень США тимчасово заборонило рибну ловлю в деяких секторах прибережних вод.
 
 
Категорія: Світ | Переглядів: 334 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...