«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 08:22:55

Головна » 2009 » Грудень » 18 » Експерт: долар впаде нижче 8 гривень навесні



Експерт: долар впаде нижче 8 гривень навесні
11:31:16
Курс долара на готівковому та міжбанківському ринках протягом декількох найближчих місяців залишиться на рівні 7,95-8 гривень, а потім, швидше за все, почне знижуватися.

Таку думку висловив керівник інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB Микола Івченко. Він зауважив, що тенденція до зниження курс долара може тривати ще кілька днів, однак суттєво американська валюта в найближчі два-три місяці не подешевшає.
На переконання експерта, більш істотно курс гривні може зміцнитися до долара в лютому-березні 2010 року. "Підстави для цього є. Через 2-3 місяці очікується більш різке відновлення української промисловості, а також збільшення світового попиту на метал", - наголосив Івченко.
Що стосується курсу євро, то, за прогнозами аналітика, воно зміцнить свої позиції, однак вище 12 гривень в найближчі кілька місяців не підніметься.
За словами експерта, зараз відбувається стабілізація курсу гривні, який затиснутий у вузькому діапазоні. Івченко відзначив, що для стабілізації курсу національної валюти існують як економічні, так і регуляторні причини.
Серед факторів, що стримують зростання долара, експерт назвав поліпшення платіжного балансу України. "Фінансовий відтік грошей з України зменшується, а експорт-імпорт став більш збалансований", - підкреслив він.
Крім того, зміцненню курсу гривні сприяє стабілізація на готівковому ринку валюти. "Нацбанк, завдяки досить жорстким заходам, стабілізував готівковий ринок. По-перше, він обмежив максимальну купівлю валюти однією фізособою вдень. По-друге, були введені обмеження для обмінних пунктів щодо змін котирувань валют протягом одного дня. Крім цього, ті банки, які брали кредити на рефінансування, зобов'язані виставляти котирування на готівковому ринку, які рекомендує Нацбанк. Все це дало свої результати", - відзначив експерт.
На думку Івченка, попит населення на валюту зростає, в той же час ця тенденція не сильно відобразилася на готівковому ринку.
"Населення сприймає низьку вартість доларів в Україні як можливість їх купити. Ми бачимо це за даними покупок валюти готівкового ринку", - наголосив економіст і розповів, що в листопаді населення купило валюти на суму 2,5 мільярда доларів, тоді як у жовтні - 2,2 мільярда доларів.
Однак, за словами Івченка, в грудні може початися невеликий ажіотаж на валюту. Це пов'язано з майбутніми президентськими виборами, і бажанням населення підстрахуватися.
Нагадаємо, зараз міжбанківський і готівковий курс долара в Україні тримається біля позначки 8 гривень із незначними коливаннями.
На думку більшості експертів, курс української валюти залишиться стабільним принаймні до завершення президентських виборів.
 
 
Категорія: Фінанси | Переглядів: 391 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...