«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 08.05.2024, 11:11:23

Головна » 2011 » Лютий » 28 » Європейські ЗМІ про рік Януковича: очевидними є засилля бандитів та кумівство



Європейські ЗМІ про рік Януковича: очевидними є засилля бандитів та кумівство
11:40:03
 
Британський часопис The Economist бачить мало підстав для святкування, і водночас вдосталь - для занепоєння, оскільки Україна за президенства Віктора Януковича уособлює собою тренд: "експансія на схід західноєвропейських цінностей, що мала місце в 90-х роках, змінилася на просування у західному напрямі пострадянської моделі".

Незважаючи на запевнення українських високопосадовців, що реформи в Україні вже набирають силу, британський журнал вважає, що насправді вже "очевидними є засилля бандитів та непотизм (кумівство - ред.)", в той час як реформам ще лише належить розпочатися.

"Перші місцеві вибори за Януковича виявилися брудними. В повітрі гусне атмосфера залякування. Інвестори скаржаться, що їх бізнеси переходять в руки наближених до Януковича", - стверджує видання.

Журнал проводить паралель за паралелею з Росією: "Як і в Росії на світанку путінського правління, вплив парламенту, прем’єр-міністра та уряду було обмежено. Рішення ухвалюються в президентській адміністрації. Прокурори, Конституційний суд та центробанк втратили залишки самостійності...".

"Ще одна сторінка, переписана Януковичем з путінської книжки, це експлуатація правої націоналістичної партії в Західній Україні, щоби використати її в якості опозиції, яку можна подолати порухом руки і яку можна продемонструвати Заходу і Києву як потворну альтернативу очолюваній ним Партії регіонів".

Як пише The Economist, "щоби надати удару по Тимошенко вигляду легітимності, уряд винайняв американську компанію, щоби та перевірила її поведінку на прем'єрській посаді. Знайшли - як кіт наплакав".

"Тепер її звинувачують у використанні грошей, отриманих від продажу квот на викид в атмосферу парникових газів, на виплату пенсій, а не на боротьбу із забрудненням, а також у закупівлі карет швидкої допомоги, що не відповідають стандартам", - стверджує видання.

ЗМІ наголошують, що у "країні, де крадуть мільярди доларів від тіньових оборудок з газом, такі звинувачення видаються не лише політизованими, але й непереконливими".

В чому поталанило Януковичу, вважає The Economist, так це в тому, що його вчинки наражаються на кволу критику з боку Заходу. Причиною цьому є втома Заходу від України, а також те, що в адміністрації США має зараз більш важливі завдання. Окрім того, Вашингтону незручно критикувати Януковича після того, які він зголосився передати США запаси високозбагаченого урану.
 
 
Джерело: http://tsn.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 402 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Янукович призначив Повалій своїм позаштатним радником
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Количество разводов в Украине за первое полугодие 2010 года снизилось
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
Практично всі готелі в Україні звільнено від сплати податку на прибуток на 10 років через Євро-2012
Заробітки на виборах: 5 тисяч по оголошенню, 15 тисяч - по знайомству
У Києві стати депутатом можна за 50 тисяч доларів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...