«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 12:08:56

Головна » 2011 » Січень » 10 » Євросоюз просять не пускати до себе недемократичних українських чиновників



Євросоюз просять не пускати до себе недемократичних українських чиновників
12:21:11

 
Вінницька правозахисна група просить уряди країн Євросоюзу обмежити можливість подорожувати в країни ЄС українським чиновникам і співробітникам правоохоронних органів, причетним до переслідувань правозахисників.

Такі ж заходи правозахисники просять застосувати до тих, хто причетний до утисків вільної преси й свободи слова, хто залучений у переслідування біженців і шукачів притулку й у сприяння нелегальній міграції через територію України.

Як йдеться у зверненні групи, в Україні можна спостерігати "повну відсутність системних поліпшень" у сфері дотримання прав людини й свободи ЗМІ.

"До традиційних проблем жорстокості й корумпованості міліції, відсутності доступу до ефективного й справедливого правосуддя… нова влада додала й свої "фірмові страви" – грубі переслідування правозахисників, відновлення методів "каральної психіатрії", різке посилення незаконних обмежень свободи мирних зібрань, системні утиски електронних ЗМІ", - говориться в заяві групи.

Правозахисники відзначають, що "почастішали випадки переслідувань журналістів, пов'язані з виконанням їхніх професійних обов'язків", не притягнуті до відповідальності замовники вбивства журналіста Георгія Гонгадзе, виконавці й замовники вбивства Василя Климентьєва, блокуються можливості мовлення телеканалів і т.д.

"Уперше в історії України влада використовує ганебні методи каральної психіатрії для боротьби з громадськими активістами й правозахисниками. Так у Вінниці прокуратура області намагається заточити в психіатричну лікарню цілком здорову людину - профспілкового діяча й правозахисника Андрія Бондаренка, який відстоює права людей на виплати заробітної плати", - йдеться у заяві.

Виходячи з цього, правозахисники просять ЄС і Раду Європи підготувати спільну доповідь про стан дотримання прав людини в Україні, скласти й оприлюднити список чиновників і співробітників правоохоронних органів, причетних до порушень прав людини, утисків правозахисників, журналістів і громадських активістів, переслідувань біженців.

"Ми просимо країни ЄС, насамперед ті, які здійснюють спільну візову політику в рамках Шенгенської угоди - обмежити можливості в'їзду в Євросоюз зазначеної групи осіб ", - закликали вінницькі правозахисники.
 
Джерело: http://tsn.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 329 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Офіційний курс валют на понеділок, 25 жовтня
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...