«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 15:00:05

Головна » 2011 » Січень » 22 » Філарет на власному прикладі покаже українцям, що таке об’єднання



Філарет на власному прикладі покаже українцям, що таке об’єднання
12:26:24
 
Патріарх Філарет привітав українців з Днем Соборності і закликав "до порозуміння всі суспільні сили – провладні та опозиційні, ті, яким миліша Європа, і ті, які люблять Росію".
 
Про це йдеться в його звернення до українського народу з нагоди Дня Соборності.
Філарет повідомив:"Я у День Соборності України хочу сам подати приклад того, до чого закликаю. Тому я буду присутній і у палаці "Україна", куди прийде президент Віктор Янукович, і на Софійській площі".
"Якщо кожен із нас зробить крок – разом ми зможемо зрушити те, що поки що здається нездоланним", - заявив патріарх Філарет.
Патріарх зазначив, що "22 січня ми відзначаємо одне з найбільш важливих саме сьогодні наших національних свят – День Соборності України".
Він зауважив, що "зараз ми бачимо спроби проголосити єднання українських земель плодом дій Сталіна – визнаного українським судом злочинця. Такі ідеї, по-перше, принижують значення багатосотлітнього прагнення українського народу до єдності, принижують його боротьбу за єдність та зневажають тих, хто поліг у ній".
"По-друге, носії таких ідей прагнуть пояснити сучасну українську державність лише примхою історії та діяльністю Сталіна, прагнуть нав'язати думку про "штучність" незалежної України, чим закладають основу для бажаного для них у майбутньому розпаду нашої державності", - зауважив патріарх.
При цьому він наголосив, що "деякі закордонні політики відкрито називають Україну "невдалою державою", оголошують прогнози її розвалу, а найбільше – явно і таємно сприяють тому, щоби це відбулося".
"Вони не можуть змиритися з нашим волевиявленням – бути єдиним, суверенним народом та будувати власну незалежну державу (...)", - сказав Філарет.
"Ми, як Церква, бачимо це, а тому хочемо піднести свій голос: отямся, український народе! Зрозумій, куди тебе тягнуть недоброзичливці – до нового розбору України між більшими сусідами", - закликав Патріарх Філарет.
Він додав: "Так вже було в давній час, коли розсварених князів легко підкорили монгольські завойовники. Так було в часи козаччини, коли навколишні держави вміло маніпулювали гетьманами і полковниками, не давши їм утвердити суверенну Україну. Так сталося на початку ХХ ст., коли в умовах більшовицької, німецької та білогвардійської агресії українські ватажки продовжували з'ясовувати свої стосунки".
На жаль, констатував предстоятель УПЦ КП, "ми бачимо, що так є і зараз. Протягом двох десятиліть влада і опозиція, які кілька разів мінялися місцями, ведуть боротьбу так, ніби вони – дві армії, яким конче необхідно побороти одна одну, а не дві політичних частини одного народу".
Філарет наголосив: "ми маємо усвідомити, що ні об'єднана Європа, ні Росія не розбудуть щастя і добробут в нашому домі – бо вони, природно, турбуються, в першу чергу, про свій дім. Розбудовувати його маємо ми самі – разом і спільними зусиллями, вбачаючи один в одному не смертельних ворогів, а партнерів у праці.
Глава УПЦ КП закликав "до порозуміння всі суспільні сили – провладні та опозиційні, ті, яким миліша Європа, і ті, які люблять Росію. Полюбіть Україну, а не себе в ній! Зрозумійте, що Галичина і Донбас ніколи не стануть однаковими, але вони є і мають бути – українськими".
"Я закликаю провладних політиків розпочати справжній діалог з усіма представниками українського суспільства, а не лише з тими, хто поділяє їхні політичні переконання. Я закликаю опозиційних політиків – припинити безплідну боротьбу один з одним.
Я закликаю всі політичні та суспільні сили – боротися не проти одне одного, а боротися за краще майбутнє України, конкуруючи не ворожими одне до одного гаслами та часто пустими партійними програмами, а справді корисними для майбутнього України ідеями й справами", - наголосив Патріарх Філарет у зверненні.
За словами Патріарха, "якщо ми почнемо цю роботу, то цій благій справі допоможе і Господь Бог, сила Якого може подолати всі людські немочі".

tsn.ua
Категорія: Суспільство | Переглядів: 353 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Офіційний курс валют на понеділок, 25 жовтня
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...