«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 08.05.2024, 11:59:24

Головна » 2011 » Лютий » 28 » ГМО міститься у половині продуктів світу



ГМО міститься у половині продуктів світу
09:12:02
 
Останнім часом не вщухають суперечки щодо шкоди ГМО, яке необхідне для задоволення зростаючого споживчого попиту у світі. До генетично модифікованої продукції належить сьогодні більша частина виробленої у світі сої, зернових і бавовняних культур. У результаті, майже половина харчової продукції у світі, вирощеної за останні 15 років, штучна.

Виробники зі свого боку заявляють, що всі вирощені з лабораторного насіння рослини, безпечні для людини. Тільки у січні цього року було створено три нових види зернових культур, і мало не розпочате масове створення лосося, що динамічно росте. У той же час деякі виробники ГМ-продукції наполягають на скасуванні "особливого" маркування, що наноситься на їх товарне упакування, так як не бачать різниці між своїм насінням та вирощеним природним шляхом.
 
Відзначимо, що головним фактором виробництва ГМ-насіння стало зростання споживчого попиту у світі. Для того, щоб нагодувати населення Землі, потрібно вирощувати більше рослин.
Виробництво такого обсягу природним шляхом виявилося неможливим. У зв'язку з цим просуванням інноваційних генетичних технологій у сільському господарстві, наприклад у США, займаються і Міністерство охорони здоров'я і соціальних послуг, та Міністерство сільського господарства. Вони вже схвалили велику кількість ГМ-продукції.
 
"Біотехнології йдуть вперед, не можна відмовлятися від можливостей прогресу. Для виробництва потрібної кількості палива, етанолу, необхідні ГМ-цукрові буряки. А щоб нагодувати мільйони жителів країни ми вирощуємо ГМ-зерно, сою та кукурудзу. Але ми повинні запобігти появі неякісного генетично модифікованого насіння", - висловив свою думку Том Вілсак, міністр сільського господарства США.
Однак, активісти руху проти ГМО у свою чергу заявляють, що "втручання у природні процеси ніколи не приносило людству добра", і вказують на необхідність перегляду питання можливості створення ГМ-рослин.
 
 
 
 
 

 



Категорія: Здоров’я | Переглядів: 424 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Янукович призначив Повалій своїм позаштатним радником
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Количество разводов в Украине за первое полугодие 2010 года снизилось
Ученые предупреждают о возможной сексуальной эпидемии
У Києві стати депутатом можна за 50 тисяч доларів
Складено рейтинг областей України, які "потонули у смертних гріхах"
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...