«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 16:45:01

Головна » 2010 » Грудень » 24 » Головком ВМФ РФ назвав дату чергового запуску Булави



Головком ВМФ РФ назвав дату чергового запуску Булави
14:35:54
 

Черговий випробувальний запуск нової російської міжконтинентальної балістичної ракети морського базування Булава відбудеться навесні 2011 року.

Про це повідомив у п'ятницю, 24 грудня, головком ВМФ Володимир Висоцький. Наступний запуск буде в наступному році. Швидше за все, навесні ", - сказав головком, зазначивши, що в січні-лютому 2011 року провести запуск не дозволить льодова обстановка в акваторії.

Він також повідомив, що новий підводний ракетний крейсер стратегічного призначення Юрій Долгорукий буде прийнятий на озброєння в 2011 рік. "З Долгоруким все нормально, він на етапі держвипробувань. Корабель буде прийнятий, у будь-якому випадку, в 2011 році", - заявив Висоцький.

Тим часом кілька днів тому розробник Булави Юрій Соломонов повідомив, що Юрій Долгорукий найближчим часом буде доставлений у цех для усунення технічних зауважень і, передбачається, в 2011 році буде прийнятий на озброєння разом з Булавою. За словами конструктора, доопрацювання на кораблі будуть вестися як мінімум півроку. Соломонов також наголосив, що "це плітки, що підводний крейсер повністю готовий для включення до бойового складу ВМФ".

Нагадаємо, останні випробування Булави було проведено 29 жовтня з борту важкого атомного ракетного підводного крейсера стратегічного призначення Дмитро Донський з акваторії Білого моря. Як заявило Міноборони РФ, бойові блоки ракети вразили навчальні цілі в заданому районі на полігоні Кура на Камчатці.

Таким чином, кількість вдалих запусків ракети зрівнялася з кількістю невдалих (7:7). Причому останні два запуски були зроблені з підводного положення, в той час як до цього всі підводні запуски були невдалими.

Як заявив віце-прем'єр РФ Сергій Іванов, для прийняття Булави на озброєння російської армії необхідно провести ще шість успішних запусків. Раніше джерело в Головному штабі ВМФ Росії не виключив, що ракета надійде на озброєння вже в другій половині наступного року.

***
Міжконтинентальна балістична ракета морського базування Р30 3М30 Булава-30 (РСМ-56 для використання в міжнародних договорах, SS-NX-30 - за класифікацією НАТО) - новітня російська триступенева твердопаливна ракета, що розміщується на підводних човнах. Старт ракети похилий, дозволяє АПЛ запуск ракети під водою.

Булава може нести 6-10 гіперзвукових маневруючих ядерних блоків індивідуального наведення, здатних змінювати траєкторію польоту по висоті і курсу. Максимальна дальність польоту 8 тисяч кілометрів.

Булава повинна в перспективі стати основою морських стратегічних ядерних сил, під цю ракету вже закладені нові підводні човни - ракетоносці проекту 955 Борей. Усього до 2015 року планується побудувати вісім АПЛ цього типу.

Джерело: http://ua.korrespondent.net
Категорія: Світ | Переглядів: 353 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Офіційний курс валют на понеділок, 25 жовтня
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...