«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 09:06:35

Головна » 2010 » Червень » 4 » ГПУ найближчим часом назве замовників вбивства Гонгадзе



ГПУ найближчим часом назве замовників вбивства Гонгадзе
12:24:25
Генеральна прокуратура України днями повідомить, хто стоїть за вбивством Георгія Гонгадзе, заявила доповідач ПАРЄ Майліс Репс.

Вона повідомила, що це питання було одним з перших, яке було піднято під час зустрічі з міністром юстиції та генпрокурором України.
"Зокрема, під час зустрічі з генпрокурором, нам розповіли достатньо детально про всі процедури, які здійснюються по цій справі. А також пообіцяли, що буквально днями до відома широкої громадськості буде доведено, хто стоїть за цим злочином", - сказала вона.
 
Нагадаємо, керівник інтернет-видання "Українська правда" Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 р. Пізніше його тіло знайшли в Таращанському лісі під Києвом.
У 2000 р. лідер Соціалістичної партії України Олександр Мороз оприлюднив аудіозаписи, передані йому колишнім майором державної охорони Миколою Мельниченком, нібито зроблені в кабінеті екс-президента Леоніди Кучми, які свідчать про причетність колишнього глави держави до вбивства Гонгадзе.

Після "касетного" скандалу Мельниченко з 2000 року декілька років прожив в США. За словами самого майора, ці розмови він записував на диктофон, який підкладав під диван в кабінеті глави держави.

Генеральна прокуратура 24 липня 2009 року висунула офіційне звинувачення екс-керівникові департаменту розвідки і зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу в співучасті у вбивстві журналіста Гонгадзе. Йому було пред'явлено звинувачення у низці злочинів, зокрема у вбивстві Гонгадзе і знищенні документів.

За офіційною версією, саме Пукач став головним виконавцем вбивства журналіста Гонгадзе. За даними слідства, він організував стеження за журналістом і керував групою офіцерів міліції, які викрали Гонгадзе 16 вересня 2000 року і вивезли його в поле поблизу сіла Сухоліси Білоцерківського району Київської області. За версією слідства, Пукач власноручно задушив журналіста і змусив співучасників мовчати про злочин, а потім, можливо, перезаховав тіло в лісовому масиві Улашевського лісництва Таращанського району.
 
 
Категорія: Україна | Переглядів: 411 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...