«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 14:17:41

Головна » 2011 » Січень » 24 » Human Rights Watch: Українська влада обмежує свободу ЗМІ



Human Rights Watch: Українська влада обмежує свободу ЗМІ
17:21:01
 

Неурядова організація Human Rights Watch опублікувала сьогодні, 24 січня, свою щорічну 21-у доповідь щодо дотримання прав людини у світі за 2010 рік. В Україні організація відзначає зростання тиску на ЗМІ, недоліки міграційної політики та інші проблеми.

Також, згідно з доповіддю, Human Rights Watch вказує на те, що президентські вибори в Україні, які відбулися в лютому 2010 року, "завершили період політичної нестабільності останніх років".

"В області прав людини в країні зберігалися такі проблеми, як упереджене ставлення до людей з іншим кольором шкіри, напади на іноземців з неслов'янською зовнішністю, обмеження державою свободи ЗМІ, а також комплекс проблем, пов'язаних з міграцією, включаючи доступ до системи надання притулку, умови вмісту в міграційних ізоляторах та гарантії захисту для представників уразливих груп ", - сказано в доповіді.

Організація у своєму дослідженні зазначає, що в 2010 році багато газет і незалежні журналісти в Україні повідомляли про наростання тиску з боку силових структур, а деякі телеканали скаржилися на цензуру. Також відзначалася ескалація тиску і нападів на правозахисників.

Що стосується міграційної політики, то в доповіді мова йде про проблеми в українській державі в системі надання притулку, а також недосконале законодавство у сфері міграції. "За підсумками відвідання України в червні 2010 року нами було виявлено, що багато мігрантів та шукачі притулку, яких затримують на українській території поблизу кордону зі Словаччиною та Угорщиною, або яких депортують з цих країн, піддаються негідному поводження. В ізоляторах Держприкордонслужби і на допитах про канали нелегальної переправки людей виявлені випадки тортур електрошоком ", - сказано в доповіді.

У доповіді також йдеться про те, що судова реформа в Україні проводиться занадто поспішно, без врахування думки і рекомендацій Венеціанської комісії.

"Серйозною проблемою залишалося упереджене ставлення до людей з іншим кольором шкіри, утиски з боку міліції та злочини на ґрунті ненависті щодо осіб з неслов'янською зовнішністю та представників етнічних і релігійних меншин", - йдеться в дослідженні Human Rights Watch.

649-сторінкова доповідь охоплює більш ніж 90 країн і регіонів світу і підводить підсумки масштабної дослідницької роботи, що проводилася співробітниками Human Rights Watch у 2010 році.

Як повідомлялося, раніше американська недержавна організація Freedom House представила свій щорічний рейтинг демократичного розвитку. У ньому статус України знизився з "вільної" до "частково вільної" країни.
Категорія: Україна | Переглядів: 378 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Офіційний курс валют на понеділок, 25 жовтня
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...