«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 06:19:30

Головна » 2010 » Червень » 1 » Янукович відмовився від вступу до НАТО



Янукович відмовився від вступу до НАТО
16:51:52
 
Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ пропонує у проекті Закону "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики” виключити із законодавства норми, за якими держава інтегрується в євроатлантичний безпековий простір та прагне набуття членства у НАТО.
Про це йдеться у прикінцевих та перехідних положеннях законопроекту "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики”, який глава держави сьогодні подав до парламенту.
Зокрема, пропонується внести зміни до Закону "Про основи національної безпеки України”, де в абзаці одинадцятому статті 6 виключити слова "та в євроатлантичний безпековий простір”. У чинній редакції це положення є таким: "Пріоритетами національних інтересів України є: ...інтеграція України в європейський політичний, економічний, правовий простір та в євроатлантичний безпековий простір...”.
Також пропонується внести зміни до абзацу п`ятого частини другої статті 8 та виключити з тексту згадування про Організацію Північноатлантичного договору. На сьогодні редакція цієї частини закону є такою: "Основними напрямами державної політики з питань національної безпеки України є: ...забезпечення повноправної участі України в загальноєвропейській та регіональних системах колективної безпеки, набуття членства у Європейському Союзі та Організації Північноатлантичного договору при збереженні добросусідських відносин і стратегічного партнерства з Російською Федерацією, іншими країнами Співдружності Незалежних Держав, а також з іншими державами світу...”.
Натомість у проекті закону про засади зовнішньої і внутрішньої політики зазначається, що "Україна як європейська позаблокова держава здійснює відкриту зовнішню політику і прагне співробітництва з усіма заінтересованими партнерами, уникаючи залежності від окремих держав, груп держав чи міжнародних структур”.
При цьому дотримання Україною політики позаблоковості означає "неучасть України у військово-політичних союзах, пріоритетність участі у вдосконаленні та розвитку європейської системи колективної безпеки, продовження конструктивного співробітництва з НАТО та іншими військово-політичними блоками з усіх питань, що становлять взаємний інтерес”.
 

 
Категорія: Політика | Переглядів: 411 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...