«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 06:09:05

Головна » 2011 » Травень » 10 » Кому дивляться в рот закарпатські чиновники?



Кому дивляться в рот закарпатські чиновники?
16:50:12
 
 
Щотижневик «Коментарі» разом із сайтом www.comments.ua провів дослідження «Кому дивляться в рот місцеві чиновники». З'ясувалося, що в нас практично немає хоча б відносно незалежних чиновників, які в першу чергу служать місцевій громаді. Згідно рейтингу, абсолютна більшість віп-чиновників є люди Балоги.

ОЛЕКСАНДР ЛЕДИДА

Губернатор Закарпаття з березня 2010 року. Є беззмінним керівником обласного осередку ПР з лютого 2004 року, куди його тоді інкорпорував глава МНС Віктор Балога. Раніше, в перше губернаторство Балоги, працював його заступником в ОДА. До 2010 року Балога зберігав незмінний вплив на закарпатських «регіоналів» і Ледиду, який встиг у 2006-2007 роках побути нарде-пом. Після перемоги Віктора Янукови-ча Балога із задоволенням заявляв, що закарпатським губернатором неодмінно стане «його учень Ледида». Так і трапилося, проте Ледида почав забувати, хто його «виховав», і у нього почалися серйозні тертя з Балогою, які зараз можна охарактеризувати, як «холодну війну». Ледида намагається будувати альтернативний Балозі центр впливу на Закарпатті, заручившись підтримкою першого віце-прем'єра Андрія Клюева. Вони добре знайомі з 2006 року, коли Ледида керував обласним штабом ПР. У березні цього року Клюев фактично вступився за Ледиду перед урядом з питання газових боргів регіону, пообіцявши допомогти із коштами для переходу домогосподарств Закарпаття на індивідуальне опалення. Ледида є депутатом облради від ПР і має інтереси в туристичному і лісопереробному бізнесі.

ІВАН БУШК0

Перший віце-губернатор, лідер фракції ПР в облраді і глава Виноградівської райорганізації ПР, є «правою рукою» Ледиди. З 2006 року Бушко виступає «очима, вухами і язиком» Ледиди в облраді, зазвичай йому випадає невдячна праця лаятися в цьому предс: тавницькому органі з соратниками Балоги і Тимошенко.

ВОЛОДИМИР Г0БЛИК

Єдиний віце-губернатор, якого на роботу в ОДА в 2005 році брав ще Балога. З 2000-го по 2005-й Гоблик працював керівником «Закарпатполімета-лів» і заступником голови правління
ДАК «Українські поліметали», яку очолював Олександр Притика — менеджер, близький до Дмитра Фірташа.

АНТОН ГРОМОВИЙ
Віце-губернатор — керівник апарату, призначений у березні 2011 року. До цього з липня 2010-го був начальником управління комунальної власності ОДА. 30-річний Громовий може вважатися ветераном виборчих кампаній — на перевиборах-2007 він входив до складу окружкому від СПУ, а на президентських виборах-2010 у виборчкомі вже представляв ПР. Ці метаморфози пояснюються просто — ще не так давно СПУ на Закарпатті асоціювалася з Володимиром Гісе-мом, якому приписують контроль над Ужгородським коньячним заводом. Гісем перейшов у ПР і став депутатом облради.

ІВАН КАЧУР

Віце-губернатор, курирує гуманітарний блок. Качур є депутатом облради від ПР і давно очолює Перечинську райорганізацію ПР, відповідно, є підлеглим Ледиди і по партійній лінії. Також має давні зв'язки з Балогою, які налагодив у 2006-2008 роках, коли вперше працював заступником голови ОДА. Також Качур дуже близький до нардепа від ПР і куратора області на президентських виборах Сергія Моша-ка. Останній родом із Перечинського району, райраду якого в 2002-2006 роках очолював Качур. їх пов'язує і спільний бізнес — ТОВ «Магура» (туристичний бізнес) і ТОВ «МІК» (торгівля). Сам Мошак прийшов у велику політику завдяки зв'язкам із Балогою, екс-главою КСУ Андрієм Стрижаком, нар-депом від ПР Антоном Пригодським і, найголовніше, з американським бізнесменом і уродженцем Мукачевого Олексієм Ровтом.

ІВАН БАЛ0ГА

Голова облради і брат Віктора Балоги. До президентських виборів був першим віце-губернатором. Іван Іванович є головним «повпредом» керівника МНС на Закарпатті, зокрема курирує роботу сімейного бізнесу (фірма «Барва»).

ВОЛОДИМИР ЗАКУРЕНИЙ

Перший заступник голови облради, є креатурою Ледиди. Закурений — «ре-гіонал» старої закваски, депутатств -вав у Рахівській райраді, а після при-
значення Ледиди головою ОДА отримав крісло віце-губернатора і керівника апарату ОДА. Його обрання першим заступником в облраді стало результатом компромісу між Балогою і Ледидою.

АНДРІЙ СЕРБАЙЛ0

Заступник голови облради. Найближчий соратник в області керівника облор-ганізації «Батьківщини», нардепа від БЮТ Олександра Кеменяша. Сербайло незадовго до місцевих виборів-2010 став першим заступником голови облради, що стало результатом домовленостей із Балогою, в якого на той момент уже зіпсувалися стосунки з Ледидою. У новому скликанні Сербайло обійняв посаду сходинкою нижче, що також стало результатом домовленостей із Балогою.

ВІКТОР П0Г0РЄЛ0В

Удруге став мером Ужгорода (був градоначальником в 2002-2006 роках) за потужної підтримки Балоги. Коли Погорє-лов програв мерські вибори-2006 Сергію Ратушняку, Балога постійно патронував не лише екс-мера, але і його сина, знаходячи їм роботу в обласних структурах влади. З Ледидою у Погорєлова вельми натягнуті стосунки.


ВІКТОР ЩАДЕЙ

Секретар Ужгородської міськради. Під час «помаранчевої революції» був активістом «Пори». Відзначився яйцеме-танням у тодішнього (і нинішнього) мера Погорєлова. Закарпатська «Пора» тоді щільно контролювалася Балогою. У 2010 році Щадей планував сам іти в мери, але потім помирився з По-горєловим і навіть очолив його штаб. А до міськради потрапив із першої п'ятірки «Батьківщини». Просування 30-річного Щадея в секретарі — результат домовленостей Балоги з місцевою «Батьківщиною».

ВІКТОР ТРИКУР

Першого віце-мера до Погорєлова Бало-га делегував із облради. Трикур був депутатом облради від НУ в 2006-2010 роках і знову став депутатом, але вже від ЄЦ. Про прихильність Балоги до Трику-ра свідчить і те, що його племінник Володимир Трикур у 24-річному віці очолив Береговську РДА (2006-2010 роки), а зараз депутатствує разом із дядьком від ЄЦ в облраді.

ЮРІЙ БЕЛЯКОВ

Віце-мер, став депутатом Ужгородської міськради як перший номер списку ПР. Напередодні місцевих вибо-рів-2010 Ледида усунув Белякова від керівництва міським осередком ПР, але не зважився залишити цього роз-піареного діяча без першого номера. Очевидно, з міркувань, що Беляков має зуб на Ледиду, Погорєлов і узяв його в заступники.

ВІТАЛІЙ СЕМАЛЬ

Бізнесмен і депутат Ужгородської міськради від ЄЦ потрапив у віце-мери за «квотою Балоги».

ВОЛОДИМИР ФЛЕНЬКО

«Гуманітарний» віце-мер, пряма креатура Погорєлова. Працював у мерії в колишню каденцію Погорєлова, після поразки останнього в 2006 році очолював управління у справах молоді і спорту в ОДА.

ЗОЛТАН ЛЕНДЬЄЛ

Мер Мукачевого є стовідсотковою креатурою Балоги.

ВАДИМ ДЕНИСЕНКО
 
 
Джерело: http://rionews.com.ua
Категорія: Закарпаття | Переглядів: 418 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...