«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 17.05.2024, 07:05:37

Головна » 2009 » Грудень » 28 » Лазаренко відбуває строк у жіночій в’язниці



Лазаренко відбуває строк у жіночій в’язниці
10:29:47
Екс-прем'єр України Павло Лазаренко буде звільнений з американської в'язниці, де він відбуває покарання за відмивання грошей та низку інших махінацій, 17 серпня 2011 року.

Дата звільнення Лазаренка зазначена на офіційному сайті Бюро в'язниць США. Лазаренко перебуває у Федеральній виправній установі в Північній Каліфорнії, у місті Дублін – це установа спрощеного рівня безпеки, у якій утримуються жінки-злочинниці, ті, хто вчинив адміністративні порушення, а також ті, хто очікує на суд.
За даними ЗМІ, у цій в’язниці сидять люди, які нікого не убили, не використовували зброю. Там можна зустрічатися не тільки з родичами й адвокатами, але і з друзями. У камерах є телевізор, у в'язниці - спортзал, бібліотека, душ, де можна митися хоч щодня.
В’язні не сидять у камерах з ранку до вечора, а можуть вільно пересуватися територією в'язниці. До того ж за наявності грошей можна замовляти собі улюблену їжу.
"Лазаренку пощастило, що він потрапив до жіночої в'язниці, - там особливо легкий режим", - розповів директор юридичної фірми Amber Global Consulting Іван Лозовий, який народився, навчався і працював у США.
До речі, в описі виправних установ на сайті Бюро в'язниць сказано, що тюрмі, де сидить Павло Лазаренко, терміново потрібні охоронці. "Зазвичай на 100 ув'язнених припадає 20 охоронців. Їм добре платять від 2,5 до 4 тисяч доларів на місяць, але черги з охочих там працювати немає", - пояснив Лозовий.
Щоправда, в 20 милях від в'язниці розташована військова база США, що має ускладнювати арештантам можливі втечі.
Рідні ще не знають про прийдешнє звільнення Лазаренка. "Адвокати мені нічого не говорили. У нас з ним зв'язку давно не було. Але я його чекаю на батьківщині", - сказав брат ув'язненого Іван Лазаренко.
Павло Лазаренко виїхав за кордон у 1999 році, тоді ж потрапив за ґрати за звинуваченням в корупції. З березня 1999-го він перебував під арештом, у 2003 був звільнений під заставу.
В серпні 2006 року окружний суд американського міста Сан-Франциско засудив Лазаренка до 9 років ув'язнення і штрафу в 10 мільйонів доларів за відмивання грошей та низку інших махінацій. Поки тривали слухання в апеляційних судах Лазаренко залишався під домашнім арештом у своїй квартирі в Сан-Франциско.
За остаточним вироком у справі Лазаренка, він був засуджений до 97 місяців позбавлення волі. Але потім, як повідомив адвокат Лазаренка, суд скоротив термін ув’язнення. Після звернення Лазаренко має намір повернутися до України.
 
 
Категорія: Кримінал | Переглядів: 384 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
У Китаї стратили європейця вперше за півстоліття
Чи дозволять виборцям проголосувати вдома без відповідних довідок?
ЦВК опрацювала майже 100% бюлетенів: Янукович виграє 10%
Закарпаття: У Мукачеві затримали групу наркоділків
Погода у Закарпатті та Ужгороді 19 серпня
Середня сума хабара в Україні склала 24 тисячі гривень
Ужгород: У неділю в Ужгороді очікується лише 18 тепла
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...