«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 05:55:36

Головна » 2011 » Січень » 11 » Лозінський: Я хотів підвезти Олійника або дати води, а він навів на мене пістолет і вистрілив



Лозінський: Я хотів підвезти Олійника або дати води, а він навів на мене пістолет і вистрілив
12:14:52
 

Учора відбулося засідання суду у справі екс-бютівця Віктора Лозінського, якого звинувачують у вбивстві селянина Валерія Олійника в червні 2009 року. Лозінський заявляє, що Олійника не вбивав, а лиш хотів напоїти його водою.

Окрім Віктора Лозінського та єгеря Василя Перепелиці, на лаві підсудних опинилися екс-прокурор Голованівського району Євген Горбенко (його перед Новим роком також заарештували).

Прокурор Валентин Донченко зачитав обвинувальний висновок, згідно з яким Лозінський завдав Олійнику численних тілесних ушкоджень, після яких той і помер. За даними слідства, в Олійника стріляли боєприпасами, призначеними для великого звіра, і навіть штовхали автомобілем, зламавши декілька кісток. А скоївши злочин, Лозінський домовився з Горбенком і Ковальським мовчати про обставини конфлікту, пише видання. При заслуховуванні обвинувачення екс-нардеп червонів, у залі частково зникла електрика (вже не вперше при слуханні справи).

Відповідаючи на запитання судді, лише Михайло Ковальський визнав свою провину і заявив, що готовий давати свідчення в повному обсязі, у свою чергу раніше судимий за крадіжку єгер Перепелиця і екс-прокурор Горбенко себе винними не вважають.

Поштою Дніпровський суд отримав позов про відшкодування збитку, підписаний нібито матір'ю Олійника, але не долучив його до справи, тому як в залі не було самої потерпілої, і суду не було відомо, чи справді там підпис матері, Любові Олійник.

Після невеликої перерви слово дали Лозінському. Він виступав більше години, постійно жестикулюючи, і багато читав з паперу. "Я з дитинства люблю природу і полювання. Але в той день я зустрівся з Євгеном Горбенком, Михайлом Ковальським і Кузьменко (Оксана, за чутками, коханка Лозінського - ред.), щоб обговорити події, що відбуваються в районі, оглянути врожай на полях. Разом ми їхали вздовж поля соняшнику. Горбенко і Ковальський, сидячи на задньому сидінні, почали про щось сперечатися. Я попросив Ковальського вийти провітритися, а самі поїхали далі.

Раптом я побачив попереду чоловіка, який постійно озирався назад. Я зупинив авто - подумав, можливо, цю людину треба підвезти або дати води, вийшов, погукав його, а він навів на мене пістолет і вистрілив. Після цього я з Горбенко наблизився до нього, але невідомий знову вистрілив у мене. Я повалив його на землю, вибив пістолет (за даними прокуратури, він був не бойовий - Сегодня.), але брудний і неголений чоловік дістав ніж з лезом у 17 см, на яке можна нанизати двох конвоїрів, і почав завдавати ним ударів. Олійник дістав другий пістолет, а я в цей час викликав міліцію. Почувши слово "райвідділ", Олійник став відступати і зайняв оборону в лісі. У цей час приїхала опергрупа і його затримали. Я дав Олійнику води і викликав "швидку", після чого бригада медиків його забрала. Він був у нормальному стані ". Нагадаємо, Олійник помер по дорозі в лікарню.

Наступне засідання суду призначене на сьогоднішній ранок.

Нагадаємо, що Лозінський обвинувачується за 6-ма статтями Кримінального кодексу, одна з яких - стаття 115 (умисне вбивство), передбачає покарання позбавленням волі терміном на 15 років або довічне ув'язнення. Горбенко і Ковальський обвинувачуються за кількома статтями КК, одна з яких - 364 (зловживання службовим становищем), передбачає санкцію до 10 років позбавлення волі.

***

16 червня 2009 у Голованівському районі Кіровоградської області стався інцидент за участю на той час народного депутата Лозінського (обраний за списком БЮТ), прокурора Голованівського району Горбенка, начальника райвідділу міліції Михайла Ковальського, в результаті чого загинув 55-річний місцевий житель Валерій Олійник.
 
Категорія: Україна | Переглядів: 359 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...