«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 16:54:34

Головна » 2010 » Червень » 14 » Лужкову пророкують відставку



Лужкову пророкують відставку
20:24:07
 
У Росії пророкують масштабні перестановки - незмінний Юрій Лужков може піти у відставку. За словами експертів, президенту не має сенсу тримати поряд Лужкова, коли він бореться з корупцією.

Юрій Лужков Беззмінному меру Москви Юрію Лужкову доводиться тепер боротися з кремлівськими недоброзичливцями, щоб утриматися на своїй посаді. Людина, яка керувла російською столицею, як власною вотчиною, і вплинула на її образ більше, ніж будь-хто інший з часів Сталіна, - над цим політиком нависла тепер загроза звільнення .
Експерт Московського центру Карнегі Микола Петров передрікає столичному градоначальникові відставку в найближчі два-три місяці. Співголова опозиційного руху "Солідарність" Борис Нємцов заявив виданню, що на 100% упевнений у звільненні Лужкова.
За словами опозиціонера, насправді існує два Лужкова. Перший керував Москвою в 1990-х роках, був досить прогресивним політиком і підтримував малий бізнес. Другий, що з'явився в 2000-х, виявився жахливий: транспортна система в столиці нестерпна, на проблеми навколишнього середовища ніхто не звертає уваги, а ціни на житло одні з найвищих у світі через монополізацію цього сектору та його корумпованость.
Ймовірну відставку пов'язують з будівельною діяльністю його дружини Олени Батуриної - єдиної жінки-мільярдера Росії. Врешті-решт президент країни виглядає просто нерозумно, закликаючи до боротьби з корупцією і маючи у себе "під боком" Лужкова, вважає аналітик Володимир Кара-Мурза. "Через це Мєдвєдєв виглядає недієздатним", - стверджує він.
Лужков між тим, не дивлячись на постійні звинувачення в корумпованості, є одним із довгожителів на пострадянській політичній арені Росії. У кріслі московського мера він пережив три раунди президентських виборів, шість скликань парламенту і 10 прем'єрів, а також дві чеченські війни і фінансову криза.
Йому є, за що боротися, - 35 млрд доларів бюджету, прибуткові будівельні тендери і наступний за масштабом впливу майданчик після посади президента і прем'єр-міністра.
Варто відзначити, що розмови про відставку Лужкова йдуть вже давно. Однак у цьому питанні експерти бачать декілька проблем, які можуть виникнути при владі, якщо нинішній мер залишить свою посаду.
По-перше, федеральному керівництву необхідно мати на посаді столичного градоначальника свою людину, тому що інакше неможливо реально мати владу над країною. По-друге, владі потрібно, щоб Лужков пішов "плавно, без конфлікту", "тому що, як відомо, наш влада панічно боїться кольорових революцій", вважає директор російських і азіатських програм Центру оборонної інформації США Микола Злобін.
 

 

 


Категорія: Світ | Переглядів: 414 | Додав: valera


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
ПР звинуватила європейську партію в необ'єктивності щодо України
Україна не скоротить викиди парникових газів
Офіційний курс валют на понеділок, 25 жовтня
Студентські протести в Лондоні обернулися погромами: 32 затриманих
Відомтсво Азарова зобов’язалось за півроку заплатити Microsoft 100 мільйонів доларів
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...