«НЕДІЛЯ»
Меню сайту


Розділи новин
Закарпаття
Ужгород
Україна
Політика
Суспільство
Економіка
Фінанси
Бізнес
Наука та ІТ
Культура
Здоров’я
Цікаво
Спорт
Кримінал
Надзвичайні ситуації
Гола правда
Таке життя
Світ
Скандали



Календар новин
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31



Форма входу


Пошук

 

Друзі сайту





Вітаю Вас, Гість · RSS 09.05.2024, 04:55:13

Головна » 2011 » Січень » 14 » Майже 800 тисяч українців постраждали від дій міліції в 2010 році



Майже 800 тисяч українців постраждали від дій міліції в 2010 році
12:53:11
 

В українській міліції служить більше людей, ніж в армії, але захищати інтереси співгромадян вони не хочуть і не вміють, пише видання Корреспондент. Адвокат Тетяна Монтян упевнена, що глобальна проблема МВС у тому, що часто міліціонери не знають не тільки прав і свобод громадян, але і своїх обов'язків.

За її словами, людям у сіро-синіх мундирах невідомі основи кримінально-процесуального права, вони не вміють скласти адмінпротокол, не уявляють, як потрібно поводитися при затриманні. Більше того, Монтян зазначила: часом правоохоронці навіть не уявляють, що затриманий має право на адвоката.

Зате, на думку правозахисників, МВС досягло успіхів у іншій справі - міліція перетворилася на каральний орган, якому майже половина громадян України відмовляється довіряти. За даними соцопитування КМІС, в кінці 2010 року 45,7% респондентів серед порушників прав громадян поставили міліцію на перше місце.

При цьому, пише Корреспондент, співробітників і українського МВС ціла армія - 300 тисяч осіб. Це у півтора рази більше, ніж чисельний склад Збройних Сил. В Україні навіть ув'язнених удвічі менше, ніж міліціонерів. Як зазначає видання, така орда людей, спрямованих не проти зовнішніх ворогів, а проти "ворогів" внутрішніх - один з найвищих показників у Європі. Адже на кожні 100 тисяч жителів в Україні припадає 644 міліціонера. У куди більш благополучній Чехії ця цифра дорівнює 412, у Німеччині - 300, а в США і Канаді - 228 і 193 відповідно.

Роздуті штати, недовіра громадян і низька якість роботи призвели до того, що нинішнє керівництво МВС задумалося про плани з реформування відомства. Анатолій Могильов, міністр внутрішніх справ, нещодавно заявив, що чисельний склад МВС потрібно скоротити до 200 тисяч. Більше того, він пообіцяв навчити підлеглих адекватно спілкуватися з співгромадянами. "Ми повинні захищати як права і свободи потерпілих, так і права та свободи підозрюваних", - заявив він.

Однак у те, що рідну міліцію можна змінити в кращу сторону тільки скороченням складу та навчанням міліціонерів початковим комунікативним навичкам, аналітики не вірять. Йти ж шляхом Грузії, де повністю перетрусили штат співробітників, ліквідували міліцію і дорожню автоінспекцію, створивши замість них єдину патрульну поліцію, в Україні поки не готові.

Головна проблема міліції, за словами народного депутата Володимира Стретовича, у тому, що у МВС переважає стара, радянська, система поглядів на людину, як на потенційного злочинця, якого потрібно викрити, і покарати. "За 20 років незалежності українська міліція не стала бачити вільну особу у кожному громадянину, продовжує переважати презумпція винності кожного, ким би він не був", - говорить парламентарій.

Опитування, яке проводила Харківська правозахисна група разом з Харківським інститутом соцдосліджень МВС, показало страшну картину: жертвами тортур та жорстокого поводження міліції в 2010 році стали 790 тисяч українців - на 186 тисяч більше, ніж було роком раніше. Іншими словами, на кожного співробітника МВС довелося 2,5 постраждалих від міліцейських рук громадянина України.

Детальніше про те, чому все більше громадян України страждають від рук міліції, читайте в № 1 видання Корреспондент від 14 січня 2011 року.
 
Категорія: Україна | Переглядів: 355 | Додав: nedilya


Також читайте на zakarpatpost.net
Оборонний комплекс часів Другої світової війни – Лінію Арпада – на Закарпатті перетворюють на туристичний об’єкт
Составлен топ-лист книг Третьего Рейха
Ужгород: Завтра відбудеться зустріч з учасниками Всеукраїнської велоестафети
Опозиція замінує Раду, щоб не допустити двомовності в Україні
У Білорусії розбився МіГ-29 разом з екіпажем
В Угорщині евакуюють 6 тисяч людей через ймовірність нового викиду токсинів
Міліція: водій автобуса, протараненого потягом, міг бути сектантом
Loading ...

Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Загрузка...
Загрузка...